Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеса забезпечена всіма вакцинами

Одеські медики нагадують батькам про важливість імунопрофілактики інфекційних хвороб у дітей, про це пише сайт Одеса Сьогодні з посиланням на Одеську міську раду.

Дитячі поліклініки Одеси забезпечені всіма вакцинами для планової імунопрофілактики в дітей згідно з Національним календарем щеплень. У кінці 2016 – на початку 2017 року до Одеси надійшли вакцини, закуплені за кошти державного бюджету згідно із заявками на забезпечення імунобіологічними препаратами.
 
Вакцини надійшли на склад імунобіологічних препаратів КП «Одесфарм» та були розподілені по медичних закладах Одеси. На сьогодні в міських дитячих поліклініках у достатній кількості є вакцини для профілактики: туберкульозу, коклюшу, дифтерії, правця, кору, паротиту, краснухи, гепатиту В, поліомієліту та гемофільної інфекції. У пологових будинках є препарати для проведення імунопрофілактики туберкульозу та гепатиту В у новонароджених.
 
Наразі особливу увагу медики закликають приділити забезпеченню захисту дітей від кору у зв’язку з наявними даними про спалах захворюваності на кір у Румунії. Для імунопрофілактики кору в дітей використовується вакцина КПК, яка надійшла до Одеси цього року в кількості 90 тисяч доз. Щеплення вакциною КПК проводиться двічі — в однорічному віці і ревакцинація в 6 років.
 
«На сьогодні в Одесі відсоток вакцинації дітей від кору становить 42%. Для того, щоб в популяції не виник спалах захворювання, необхідний відсоток вакцинації дорівнює 95%. Сучасні вакцини безпечні, а наслідки від захворювання інфекційними хворобами внаслідок нехтування вакцинацією можуть бути фатальні. При захворюванні на кір у більш старшому віці хвороба протікає важче, тому краще дотримуватися рекомендованого графіка щеплень. Якщо ж дитина пропустила планову вакцинацію, потрібно звернутися до дитячої поліклініки до свого дільничного педіатра, пройти огляд і зробити щеплення», — зазначила головний позаштатний педіатр міського департаменту охорони здоров’я Ганна Луньова.

Проведена міською владою Одеси торік закупівля вакцини БЦЖ дозволила значно покращити показники імунопрофілактики туберкульозу в дітей.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН