Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У рамках реалізації програми «Доступна медицина» відкрили амбулаторію на Одещині

В Захарівці, у рамках реалізації державної програми «Доступна медицина», відбулося відкриття новозбудованої амбулаторії загальної практики сімейної медицини. 90% коштів були виділені із державного бюджету, 10% — складають кошти територіальної громади.

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко, який з робочим візитом відвідав Роздільнянський район, зазначив, що питання забезпечення доступності до кваліфікованої медичної допомоги мешканців громад є одним із пріоритетів обласної влади.
«Новозбудована амбулаторія дозволить створити належні умови для медичного обслуговування жителів Захарівки. Цьому сприяє медична реформа, відповідні державні та місцеві програми, а також співпраця всіх гілок виконавчої влади та місцевого самоврядування. Відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини, в умовах війни, – яскравий приклад того, як спільно можна робити корисні справи на благо людей», – сказав Начальник Одеської ОВА.
В новозбудованій амбулаторії є 8 кабінетів, клініко-діагностична лабораторія, діятиме пункт щеплення; окремий кабінет інфекційних захворювань та відділ інфекційного контролю. Амбулаторія обладнана усім необхідним оснащенням.
Також керівник області оглянув різні відділення Захарівської багапрофільної лікарні. Головний лікар доповіла Начальнику Одеської ОВА Максиму Марченку, що до послуг пацієнтів в лікарні є мамограф, рентген, наркозний апарат, монітори пацієнта, лапороскопічна, ендоскопічна та артроскопічна стійки, ІВЛ, концентратори, інфузомати, гістероскоп операційний та діагностичний, аналізатори крові.
Також особливу увагу, під час візиту до Роздільнянського району, керівник області приділив роботі Пунктів Незламності, які мають бути забезпечені необхідними засобами для належного функціонування. Це генератори, альтернативне опалення, освітлення, зв’язок, продуктові набори, медичні та гігієнічні засоби, ковдри.

«Пункти Незламності мають стати для громадян місцем, де комфортно і тепло. Де можна зігрітися, зарядити телефони, випити кави або чаю, скористатися Інтернетом, зателефонувати рідним та близьким. В усіх районах та громадах вони мають працювати ефективно та розширювати свою мережу. Тобто кожний Пункт Незламності повинен стати осередком допомоги для людей», — підкреслив Начальник ОВА Максим Марченко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН