Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ситуація у системі профтехосвіти Нової Каховки стабілізувалась

Перипетії 2016 року, коли фінансування ПТУ були передані на місця, завершились. Викладачі отримують підвищену заробітну плату, всі видатки фінансуються вчасно і в повному обсязі. Це дає можливість розвиватись. Заклади профтехосвіти не лише не скорочують робітничі спеціальності, а й відкривають набір на нові фахи, потрібні економіці.

Новокаховський професійний електротехнічний ліцей у цьому навчальному році відкрив дві нові затребувані спеціальності. Вироби учнів, що здобувають професію «пекар-тістоміс», могли скуштувати новокаховчани і гості 14-ого фестивалю Масляної. Друга спеціальність – агент з організації туризму, екскурсовод.

«Щоб показати наш регіон у всій красі, показати найцікавіші місця Нової Каховки (а в нас, я впевнена, вони є) ми розпочали підготовку спеціалістів з розвитку туристичної галузі. У цьому навчальному році ми повністю набрали курс екскурсоводів», – розповіла директор Новокаховського професійного електротехнічного ліцею Олександра Карпенкова.

Як і у всі попередні роки, навчальний заклад не відчуває проблем з набором учнів на перший курс. Викладацький колектив вивчає ситуацію на ринку праці і постійно удосконалює матеріально-технічну базу ліцею. Економіці потрібні робітничі руки, а навчити учнів стати умілими можна лише на практиці. Тому викладачі сподіваються, що депутати обласної ради виділять кошти для придбання необхідного обладнання

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН