Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Які професії найбільш затребувані на Херсонщині

У Херсоні відбувся масовий захід з профорієнтації молоді «Твоя професія – майбутнє Херсонщини». Обласний центр зайнятості ознайомив учасників з районів та Херсона з основними тенденціями регіонального ринку.

Абітурієнтів поінформували про професійно-технічні навчальні заклади, що діють в області. Також на заході були присутні керівники провідних підприємств сфери обслуговування, сільського господарства, машинобудування, туризму та сфери відпочинку.

Сьогоднішні учні старшої школи вже зараз мають визначитись з майбутньою професією. Цей вибір, можливо, і не на все життя, але, принаймні, на найближчі кілька років визначатиме долю кожного з них. Надати максимальну інформацію про навчальні заклади області, які готують фахівців робітничих професій, намагались організатори заходу.

«Третій рік поспіль професійно-технічна освіта фінансується з місцевих бюджетів. Місцеві депутати вирішують, які спеціальності необхідні на ринку праці, які формують основні економічні напрямки. Ми хочемо показати доступ до освіти. На Херсонщині молода людина може отримати якісну освіту, перше робоче місце і бачити горизонт розвитку», – підкреслив народний депутат Олександр Співаковський.

У заході взяли участь навчальні заклади професійної освіти з Херсона, Каховки, Нової Каховки, Берислава.

Система освіти Херсонської області надає освітні послуги з 95 спеціальностей. Крім вищої школи, діють професійні ліцеї, коледжі, технікуми, училища, які готують фахівців дефіцитних нині професій.

«В області створюється 8 навчально-практичних центрів з виробничою базою, щоб осучаснити сам зміст освіти. Щоб по закінченні закладу, випускник міг відразу стати до роботи. Чотири центри з підготовки спеціалістів агарного сектора відкриті в Іванівському, Великолепетиському, Чаплинському і Каховському районах. На базі Нової Каховки готуватимуть сантехніків та електромонтерів, в Олешківському районі – спеціалістів швейного виробництва, зварювальників – в обласному центрі», – доповів начальник департаменту освіти, науки та молоді ОДА Євген Криницький.

Кожен з професійний навчальних закладів представив свої можливості: перелік спеціальностей, умови навчання та соціальне забезпечення. Вироби своїх учнів привезли із собою гості з Новокаховського професійного електротехнічного училища. Хлібобулочним виробами, виготовленими учнями спеціальності «тістороб», частували всіх охочих.

«Хочемо абітурієнтів ознайомити з нашим навчальним закладом, з нашою продукцією. Новокаховський електротехнічний ліцей готує спеціалістів, затребуваних на ринку праці, таких як рихтувальник, електрогазозварювальник, електромонтер, коваль, токар, продавець, тістороб, офіціант, бармен. Вже у нас є перші 24 випускника спеціальності «екскурсовод», які знайшли роботу у міських установах, на туристичних базах. Ми надаємо гуртожиток, стипендію. У закладі є всі умови для фізичного розвитку і розкриття творчих здібностей», – зауважила директор Новокаховського професійного електротехнічного училища Олександра Карпенкова.

Директор обласного центру зайнятості Євген Єрашов закликав усіх випускників профтехучилищ звертатись до служби і отримувати повну інформацію про потреби і вакансії на ринку праці Херсонщини.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН