Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині планують осучаснити бібліотеки

Народні депутати Олександр Співаковський та Віктор Кривенко, голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв відвідали обласну дитячу бібліотеку імені Дніпрової Чайки. Привід – система опалення закладу оновлена за рахунок державної субвенції.

Гостям представили проекти, за якими працює книгозбірня. Враженнями від візиту та перспективами розвитку бібліотечної справи в області та в Україні вони поділились з журналістами. Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв повідомив, що профільний департамент виконавчої влади готує план заходів осучаснення мережі бібліотек.

«Завдання для влади – осучаснити контент наших бібліотек. Це двосторонній процес – зробити так, щоб жодна бібліотека не закрилась, комп’ютеризувати їх. Також з обласного бюджету будуть спрямовані кошти на видавничу справу, щоб оновити бібліотечні фонди. З іншого – до працівників книгозбірень будуть нові вимоги», – підкреслив Андрій Гордєєв.

Кошти на ремонт опалювальної системи були виділені Кабінетом Міністрів за зверненням нардепа від Херсонщини Олександра Співаковського.

«Це лише невеликий крок до того, щоб діти почувались тут затишно й комфортно. Бібліотеки не можна знищувати, нині вони отримали нові інструменти (ІКТ-технології, освітні програми) і стали майданчиком, де дитина може духовно збагачуватись і робити це за допомоги сучасних засобів», – сказав народний депутат Олександр Співаковський.

Однією з найкращих в Україні назвав херсонську обласну дитячу бібліотеку голова «Народного Руху України», народний депутат Віктор Кривенко і поділився досвідом проекту, який впроваджується у кількох регіонах України. Дискусійний клуб «Коло» спільно з Фундацією Ірини Жолдак та Київською держадміністрацією запровадили «Книжкобус», в якому є паперові та інтерактивні засоби освіти, які привчають до книги.

«Велика трагедія, що українці все менше читають. 57% не прочитали жодної книги протягом року. Треба зберігати бібліотеки як центри українства, інтелігенції, особливо в селах. Якщо зараз їх закрити, то ми їх втратимо назавжди», – впевнений Віктор Кривенко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН