Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські мільйонери не спішать декларувати доходи, зате декларують доходи ті, хто здає житло в найм

За три тижні цього року громадяни вже подали майже 300 декларацій про майновий стан та доходи. В них люди відзвітували про 9 млн. грн. прибутків. Але це тільки початок. Традиційно кампанія триватиме до початку травня.

Компанія декларування доходів громадян тільки-но розпочалася, але вже дивує податківців. Звіти масово почали здавати люди, які здають житло у найм. Раніше це був чи не повністю тіньовий сектор економіки, адже виявити такі факти складно, але можливо. У фіскальній службі припускають, що на цей процес вплинули минулорічні рейди курортним узбережжям області.

«Найбільше декларацій подано, що радує, від здачі в найм нерухомого житла. У порівнянні з минулим роком зростання складає майже в 4 рази», – прокоментувала «Українському півдню» Олена Грищук, начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області.

Мільйонери подавати звіти поки що не квапляться. Минулого року відзвітувало їх майже півсотні. На Херсонщині це був рекордний показник від самого проголошення незалежності України, зате декларують доходи ті, хто здає житло в найм. В податковій говорять, що якраз ці люди виявилися більш сумлінними, ніж ті, у кого статки не такі великі.

Деяких і досі чекають з минулого року і вже нараховують штрафні санкції. Декларувати потрібно всі доходи, з яких не сплачені податки і є їх обов’язковий перелік. Це іноземні доходи; доходи від операцій з інвестиційними активами; доходи, отримані від оренди, суборенди; надання в найм житла, нерухомості; доходи від обміну, продажу рухомого та нерухомого майна; доходи, отримані у вигляді додаткового блага при списанні банком кредиту і доходи від реалізації власної сільськогосподарської продукції з урахуванням обмежень встановлених кодексом.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН