Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Без грошової виплати залишиться 400 студентів ХНТУ, – Юрій Бардачов

Херсонські студенти занепокоєні рішенням парламентарів про скорочення кількості стипендіатів. Верховна Рада України вдвічі скоротила кількість студентів, які отримуватимуть академічні стипендії. За рішенням, за яке проголосували 227 народних депутатів, академічні стипендії надаватимуться особам, що досягли значних успіхів у навчанні та/або науковій діяльності.

Вчена рада вищого навчального закладу має визначитись із рештою студентів, які матимуть таке право, але у межах визначеного Мінфіном відсотка – тобто 50%. З них 43% – академічні за рейтингом, а 7% – соціальні стипендії.

На засіданні вченої ради вищих навчальних закладів Херсонської області розглянули питання скорочення виплат студентам. Голова вченої ради, ректор ХНТУ Юрій Бардачов розповів, що зараз 65% студентів технічного університету отримують стипендії.

«Ми повинні залишити без грошової виплати 400 юнаків і дівчат, згідно з цим рішенням. Але як вирішити питання з оплатою про проживання у гуртожитку. Комунальні платежі зростуть з 320 до 440 гривень, оскільки працівникам гуртожитку треба підвищити розмір заробітної платні до 3 200 грн. Що робити тим, хто не отримуватиме стипендії і мешкає в гуртожитку? Тому на вченій раді ми маємо порадитись, що робити в такій ситуації», – наголосив Юрій Бардачов.

Поки не зрозумілий і алгоритм дії для вчених рад вищих навчальних закладів, які отримали право визначати порядок нарахування стипендій. А Україною прокотилась хвиля невдоволення серед студентства таким рішенням Верховної Ради.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН