Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні зменшать туристичний збір для іноземців

Туристичний збір встановлений Верховною Радою України складає 0,5% від мінімальної заробітної плати (20,8 грн) для українців, а для громадян інших країн 5% (208,6 грн) за добу. Тож для іноземців один туристичний день у Херсоні обходиться значно дорожче чим для українців, що дискримінує туристів з інших країн. Адже на сьогодні у місті більшість готелів та хостелів у середньому коштують 600 – 900 гривень за номер, або 200 – 300 гривень з людини, а даний збір критично збільшує вартість самої послуги. Такий хід справ може значно зменшити курортний потенціал Херсонщини та призвести до закриття дрібних закладів розміщення, а як наслідок, – скорочення робочих місць. Це дає змогу розвиватися тіньовому бізнесу, що значно зменшує надходження податків до бюджету.

Сьогодні на офіційному сайті Херсонської міськради опублікували проект рішення, який повинен урівняти права українців та іноземних громадян.

«Встановлення різних ставок туристичних зборів для громадян України та для іноземців є проявом дискримінації щодо прав і свобод іноземних громадян та порушують статтю 13 Загальної декларації прав людини ООН та статтю 8 Глобального етичного кодексу туризму Всесвітньої туристичної організації», – йдеться у документі.

Тож туристична та готельна спільнота України просить у депутатів Херсонської міської ради ухвалити рішення, яке урівняє туристичний збір для українців та іноземних громадян у розмірі 0,5% від мінімальної заробітної плати за добу проживання у готелях та хостелах у Херсоні.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН