Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсон – єдине місто в Україні, де збережені пільгові перевезення річковим транспортом

Вже протягом тижня пенсіонери та херсонці пільгових категорій можуть дістатись до своїх дач на Дніпрі безкоштовно.

З 10 квітня відкрилась навігація для теплоходів по міських та приміських напрямках в акваторії Дніпра та його затоках. Зараз чотири теплоходи («Арарат», «Берштау», «Роман-кош» і «Татри») обслуговуватимуть маршрути.

«Поки ходитимуть три судна, один знаходитиметься у резерві. День – верхній напрямок (Кардашинка, Антоновка, лівий берег), день – нижній (Вільховий Дніпро, Карантинний острів)», – розповів капітан теплоходу «Арарат» Сергій Колесник.

Розклад руху минулорічний. Відхід від Херсона по всіх напрямках приблизно о 7.30, прибуття до річкового порту – близько 19 години. Два рази на тиждень пільговики можуть діставатись до дач безкоштовно, і один раз сплачуватимуть 50% вартості. Повна ціна квитка – 20 гривень. На час дачного сезону змінений рух громадського транспорту у Херсоні.

«Розклад руху тролейбусів та маршрутних таксі «підігнаний» під час відходу-прибуття теплоходів з дач. Транспорту буде достатньо, аби всі дачники змогли комфортно дістатись до річпорту та до домівок», – повідомила начальник управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку Херсонської міської ради Аліса Вербицька.

Для відкриття навігації міські депутати виділили з бюджету понад півмільйона гривень. Ще майже 3 мільйони підуть на відшкодування витрат перевізнику.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН