Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці цього року відбудеться масштабне оновлення інфраструктурних об’єктів

Керівництво міста обіцяє рекордне оновлення основних фондів.

Більше ніж на 22 млн. грн. додаткових видатків запропонували у бюджеті Новокаховської ОТГ на 2020 рік депутати міської ради.

Ці кошти підуть: на поточний ремонт будівлі виконавчого комітету (198 тис. грн.), поточний ремонт ротонди-тераси в парку ім. Степана Фалдзінського (199 тис. грн.). 618 тис грн. направлять на поточний ремонт мереж зовнішнього освітлення по вул. Піонерській, Пушкіна, Новоселівській і Заводській, 400 тис. грн. – на поповнення револьверного фонду, 1,3 млн. грн. на співфінансування Центру надання адміністративних послуг, 236 тис. грн. на реконструкцію тротуарів у парковій зоні та пр. Дніпровському, 1 млн. грн. на капремонт покриття тротуарів в центральній частині міста.

Чималу частину коштів направлять на поповнення статутних капіталів комунальних підприємств. Зокрема, 3,2 млн. грн. піде на придбання сміттєвоза з системою змінних кузовів та мікроавтобуса для надання ритуальних послуг КП «НК Екосервіс», 4,5 млн. грн. отримає КП «Автоцентр» для придбання двох автобусів типу «Богдан», 1,5 млн. грн. КП «Новокаховське ШЕУ» на придбання вантажного автомобіля МАЗ 5550, 4,7 млн. грн. отримає КНП «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка» на закупівлю цифрового рентгенодіагностичного комплексу і електрохірургічного біполярного коагулятора.

1,38 млн. грн. у 2020 році направлять на харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій, 1 млн. грн. на створення нового освітнього простору профільної школи – академічного ліцею шляхом проведення капремонту приміщень будівлі школи №4. За 845 тис. грн. придбають систему кондиціонування для Палацу культури, 174 тис . грн. направлять на співфінансування капремонту спортивно-футбольного поля «Дніпро», 575 тис. грн. — на капремонт головного входу стадіону «Енергія».

Всього ж загальні доходи міського бюджету-2020 затверджені в сумі 500 млн. грн., а видатки – майже 497 млн. грн.

— Звучить солідно, — прокоментував міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. – Повірте, я б теж хотів замінити весь транспорт у місті і замінити всі вікна. Але одночасно на все коштів не вистачає, тому ми повинні приймати бюджет відповідально. Проте все одно такої кількості оновлення основних фондів як у 2020 році ми ще ніколи не передбачали, і стільки всього ми давно не робили. Це прогрес.

За словами начальниці фінансового управління міськради Ірини Фурсєєвої, в бюджеті-2020 були враховані всі заявки і побажання старостинських округів, включаючи щойно приєднані громади Веселого та Козацького. «Завдяки цьому мережа наших бюджетних закладів збільшилась», — нагадала вона.

Ще більше направляти бюджетних коштів на розвиток комунальних підприємств закликав депутатів директор КП «Новокаховське ШЕУ» Анатолій Гуртовий. За його словами, наявна у підприємства стара техніка вже не здатна «виконувати ті вимоги і завдання, які ставить перед нами міський голова та громада». Також він попросив допомогти з переоснащенням асфальтового заводу, що потягне на 12 млн. грн. Міський голова у відповідь на це пообіцяв розглянути питання виділення додаткових коштів ШЕУ протягом 2020 року.

Олег БАТУРІН.  Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН