Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонським рибпатрулем задокументовано 4 порушення природоохоронного законодавства

У період з 8 по 10 жовтня 2024 року Херсонським рибоохоронним патрулем задокументовано 4 порушення природоохоронного законодавства. Складено 2 протоколи – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення Правил рибальства) та 2 акти вилучення безхазяйного майна на виявлені заборонені знаряддя лову, власників яких не вдалося встановити, – повідомляє пресслужба установи.
«В результаті проведених рейдів державними інспекторами Херсонського рибоохоронного патруля, постійно перебуваючи під ворожими обстрілами, вилучено 64 кг водних біоресурсів та 12 од. заборонених знарядь лову, загальною довжиною понад 150 метрів. Сума збитків, завданих рибному господарству України, становить 695 300 грн та попереджено – 48 229 грн», – зазначив начальник Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Херсонській області Володимир Кучер.
8 жовтня під час здійснення меліоративних заходів в акваторії річки Інгулець, в районі с. Зарічне Бериславського району, рибпатрульними з водойми були витралені 9 од. раколовних ятерів. В заборонених знаряддях лову знаходились 15 екз. водних біоресурсів: річковий рак та карась сріблястий, які відповідно до ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ» у живому та неушкодженому стані випущено у природне середовище, чим попереджено їх загибель та нанесення збитків рибному господарству України на загальну суму 48 229 грн. За результатами роботи рибпатрульними складено акти виявлення та вилучення майна, власників якого не встановлені.


9 жовтня під час відпрацювання оперативної інформації в акваторії озера Біле Херсонського району в заповідній зоні національного природного парку «Нижньодніпровський» був затриманий місцевий мешканець, який мисиновою сіткою здійснив вилов 52 екз. карася сріблястого, 5 екз. карася сріблястого, 3 екз. сазана та 1 екз. окуня, чим завдав 232 923 грн збитків рибному господарства України.


Трохи згодом, на цій же акваторії був затриманий громадянин, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – мисиновою сіткою з берега. Порушник в результаті незаконних дій впіймав 16 екз. сазана, 15 екз. карася сріблястого по 3 екз. судака та сома, 2 екз. ляща, по 1 екз. плоскирки та окуня, завдавши збитки рибному господарству у сумі 462 377 грн.
Усі заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено рибоохоронцями. За даними фактами відносно правопорушників складені протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН