Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський виш продовжує співпрацю з польськими колегами

«Минув тиждень, який, по великому рахунку, був присвячений формуванню нових траєкторій розвитку Херсонського державного університету.

З 7 по 11 лютого як ректор перебував у відрядженні до Поморської академії в Слупську (Польща). Мета – розширити нашу співпрацю як за вже діючими багато років міжнародними програмами (подвійні дипломи, семестрове навчання), так й знайти нові точки дотику. Нас дуже цікавить співпраця за напрямками дошкільна та початкова освіта, підготовка медичних фахівців. Кожна зустріч з цих питань має конкретні результати та плани дій.

8 лютого в університеті розпочалася серія стратегічних сесій з питань розвитку наукових досліджень та проєктної діяльності на факультетах, вдосконалення освітніх програм. Модератором виступила провідна експертка відділу забезпечення якості вищої освіти ХДУ Олена Панич. Стратегуванням займалися представники факультету біології, географії та екології; бізнесу і права; української й іноземної філології та журналістики; комп’ютерних наук, фізики та математики.

З 9 лютого розпочали серію до онлайн-зустрічей для майбутніх вступників та їх батьків.

10 лютого відбулося чергове засідання Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених Херсонського державного університету. На зібранні були присутні представники наукових товариств різних факультетів.

10-11 лютого представники Херсонського державного університету долучилися до презентації Геоінформаційного порталу Херсонської області – проєкту, де відображена наочна і перспективна інформація щодо розвитку територіальних громад. Захід відбувся в сесійній залі Херсонської обласної ради, а наступного дня в університеті. Пишаємося унікальною співпрацею наших науковців з Товариством дослідників України, Херсонською обласною державною адміністрацією та громадами.

12 лютого на факультеті комп’ютерних наук, фізики та математики Херсонського державного університету відбудуться перші в цьому семестрі заняття з математики та фізики в Школі юного фізика, математика та інформатика.

З 14 лютого розпочинається новий семестр. Перший тиждень розпочинаємо обережно: в залежності від  ситуації із захворюваністю декани за погодженням з адміністрацією приймать рішення про формат навчання. Але акцент робимо на звичайному та якісному освітньому процесі!

З Днем святого Валентина, друзі! Для кохання не існує жодних перепонів! Все буде добре!», – повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку ректора Херсонського державного університету Олександра Співаковського.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН