Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні за новою технологією збудували храм

Про це розповіли в Херсонській єпархії ПЦУ, – передає “Український Південь“.

В Неділю після Божественної літургії на будмайданчику храму Воскресіння Христового біля «Європорту» в Херсоні відправили подячний молебень, за яким дякували Богу за Його допомогу і просили Його подальшої допомоги у добрій справі будівництва нового храму.

Відправу очолив єпископ Херсонський і Таврійський Никодим. Напередодні, в суботу, після того, як вже для цього була готова основа для встановлення споруди, продовж дня змонтовали основну конструкцію майбутнього храму. Приємно було бачити перехожих, для яких здебільшого було приємною несподіванкою побачити обриси нового храму, який «ефектно» виріс за кілька годин. Люди підходили і цікавилися, висловлювали схвалення і побажання успіхів. Справа в тому, що храм будується за новою для нас сучасною технологією, зі спеціального пінопласту, який потім буде укріплено і покрито твердою цементною оболонкою, з огляду на цю обставину можна в технологічному плані вважати його для єпархії пілотним проектом.

Якщо в майбутньому технологія себе виправдає, там де цього потребуватимуть обставини на місцях, як варіант, можна буде будувати такі полегшені і більш дешеві храмові споруди.
Як вже повідомлялося, цей храм будується виключно на пожертви небайдужих людей, яких виявилося досить багато, і це дало можливість напрочуд швидко просунутися в реалізації цього проекту, без залучення потужних спонсорів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН