Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХНТУ Дні відкритих дверей для випускників шкіл проходять онлайн

У квітні відбулося вже два онлайн-заходи в рамках Дня відкритих дверей для випускників шкіл, аби надати ґрунтовну інформацію майбутнім абітурієнтам про виш, а також про сучасні спеціальності, які можна здобути у закладі.

ХНТУ готує спеціалістів, які затребувані нині на ринку праці, а також будуть задіяні у відбудові країни після війни.

«У нас успішно працює підготовче відділення, школярі з усіх районів Херсонщини навчаються на ньому, отримуючи якісні знання. Про це говорить 100% вступ випускників цього відділення у виші не лише нашого закладу. Нині готуємося до вступної кампанії-2022», – прокоментував перший проректор ХНТУ Юрій Розов.

Дистанційна форма навчання в умовах воєнного часу дає можливість студентам не лише отримувати знання, але і мати зв’язок з деканом, викладачами та одногрупниками, з якими за час навчання здружився.

«І знову хочу зізнатися в любові до своїх студентів!Провели експериментальне заняття з магістрами в форматі дебатів. Порівняли онлайн та оф-лайн освіту, проголосували за поєднання двох типів. Студенти підготувалися, доповіли, подискутували, підбили підсумки і похвалили мене за проведену пару. Щаслива від того, що в деяких студентів є сили і можливість працювати. Поряд з цим невимовно сумно, що майже у всіх складний емоційний стан. Мрію, щоб всі повернулися до навчання на кафедру живі та усміхнені», – написала на своїй сторінці у ФБ після занять зі студентами Олена Чепелюк, завідувачка кафедри дизайну ХНТУ.

У виші постійно проходять різні заходи, вчені ради та ректорати, бо навчальний процес не зупинити.

«Під час воєнного стану вдалось створити двохсторонній комунікативний ланцюжок від ректора, проректорів, деканів, завідувачів кафедр, викладачів до студентів та навпаки. Це дозволяє кожного студента тримати в полі зору, більшість яких залишається в цей час в Україні, мріючи про повернення до навчання на стаціонарі. Адже у виші потужна матеріально-технічна база, розвинена інфраструктура, що сприяє і особистісному розвитку молоді. Наші декани, викладачі на зв’язку зі студентами 24/7, що важливо в умовах воєнного стану », – прокоментував перший проректор ХНТУ Юрій Розов.

ХНТУ було засновано в 1959 році. Заклад готує бакалаврів, молодших бакалаврів та магістрів за державною і контрактною формою навчання.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН