Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майстриня з Херсонщини створює авторські ляльки з екоматеріалів (відео)

Олена Бутенко з Херсонщини створює авторські ляльки.

Ляльки з комоду, у народних костюмах, ляльки-квіти, сувеніри морської колекції на згадку про Херсон, стилізовані слов’янські… Всі вони зберегли тепло рук, які їх створювали. Олена Бутенко захопилась авторською лялькою 2003-го, коли разом з дизайнеркою Валентиною Сазоновою почала шити колекцію одягу для дітей і дорослих з льону. Тоді прийшла ідея разом з готовим виробом робити комплімент – дарувати ляльку у такому ж наряді. Виявилось, що лялька користується більшим попитом.

 

«Однією з перших була Веселинка, так і назвали художню майстерню. Образ кожної ляльки диктує тканина. Але всі – виготовлені з натуральних матеріалів, перевагу віддають льону, бо все почалось з просування цієї екологічної тканини. Хенд-мейд оцінили багато українців, серед покупців – родина президента України Віктора Ющенка. А деякі ляльки «Веселинки» стали частиною родинних історій», – розповідає журналістам в сюжеті телестудії «Український південь» Олена Бутенко.

 

Авторські ляльки майстрів художньої майстерні «Веселинка» – завжди неповторні. Кожна має свій характер, унікальний стиль, несе тепло і чудову енергетику. Вона може стати другом дитині, чудовим подарунком рідним та друзям навіть із портретною схожістю, оберегом для родини і об’єднуючим атрибутом професійної команди. Майстри художньої майстерні пропонують колекції ляльок ручної роботи і створюють вироби на замовлення.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН