Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині популяризують ще один символ області

Про це пишуть на фейсбук сторінці Херсонської торгово-промислової компанії:

– Приємно дарувати партнерам подарунки з символікою нашого регіону – еко-сумки 👜 з логотипом Херсонської торгово-промислової палати і вишитим осетром, розроблені херсонською художницею Світланою Юр’євою.

Осетер як символ Херсонщини з’явився тут не просто так: саме в нашій області працює завод, який вирощує і повертає осетрів у води Дніпра, їхню давню природну «домівку». До того ж, риборозведення як промислова галузь – перспективний напрямок розвитку регіону.

Осетрові риби в усьому світі вважаються делікатесом, уособлюють ідею багатства та добробуту. Взагалі риба – один з найдавніших езотеричних символів планети, що означає зокрема родючість, благополуччя та добру вдачу. Осетрових зображають на гербах, їм ставлять пам’ятники і присвячують музеї. На мідній монеті давньогрецького міста Пантікапей (м. Керч) в IV столітті до нашої ери була викарбувана голова осетра.

Цікаво, що осетрові риби з’явилися на планеті близько 170 млн років тому і мешкали в океані Тетіс. В ті часи багато відомих нам динозаврів були ще тільки «в проекті» у природи. Пройшли епохи, змістилися континенти, з’явилися і зникли незліченні види живих істот – а осетри живуть і досі: пристосовувалися, зберігши при цьому свої особливості та вигляд.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН