Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині шахраї ошукали громадян на 42 тисячі гривень

Шахраї лише за дві минулі доби ошкукали на 42 тисячі гривень, – повідомляє Поліція Херсонщини.
Жертвою «банківського» шахрая став літній херсонець. Йому зателефонував нібито працівник служби безпеки банку і запропонував розблокувати картку заявника, яка у той час була заблокована. Чоловік погодився та назвав реквізити своєї картки, після чого з його рахунку зникло 7000 гривень, – зазначили в поліції.

Ще двоє жителів міста втратили заощадження під час спроби оформити грошову допомогу онлайн. У соціальних мережах вони перейшли за невідомими посиланнями для отримання коштів, ввели особисті дані та реквізити банківських карток. Після цих дій з рахунків заявників шахраї зняли 5000 та 8000 гривень.


Від нечесних продавців у мережі інтернет постраждали троє жителів області. На сервісі оголошень люди замовили мобільні телефони та комп’ютерні комплектуючі. Усі внесли передоплати від 3000 до 4000 гривень. Після отримання грошей продавці перестали відповідати на повідомлення і товар не надіслали.


Двом херсонцям у месенджерах надійшли повідомлення від родичів з проханням терміново позичити гроші. Заявники не перетелефонували рідним, а одразу переказали на надіслані їм реквізити по 6000 гривень. Лише згодом вони зателефонували рідним дізнатися, чи отримали вони кошти. Та з’ясувалося, що їх акаунти «взламали» шахраї і робили такі розсилки всім друзям.


Шановні громадяни❗ Будьте обачними та обережними! Не розголошуйте нікому дані своїх банківських карток: пін-код, СVV-код, термін дії карти, паролі з смс-повідомлень. Купуйте товари лише на перевірених сайтах та не робіть передоплату.


Перш, ніж перераховувати комусь кошти, спочатку перевірте достовірність надісланої вам інформації. Самі зателефонуйте рідним або друзям, щоб дізнатися, чи дійсно потрібна ваша допомога. А інформацію про грошові виплати постраждалим від війни беріть лише з офіційних джерел і ні в якому разі не переходьте за сумнівними посиланнями. Щоб не стати жертвами шахраїв, довіряйте тільки офіційним джерелам інформації.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН