Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викладачів Херсонського державного університету привітали з Днем науки

Херсонський державний університет продовжує успішно працювати на теренах України. Відбувся робочий візит ректора Олександра Співаковського до Херсона та херсонського офісу Херсонського державного університету. Цього разу крім вирішення нагальних робочих питань очільник освітнього закладу вручив грамоти з нагоди Дня науки, – повідомляє пресцентр ХДУ.

Також науковий колектив вітали начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Володимир Клюцевський, начальниця обласного управління освіти і науки Тетяна Юшко, перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, заступник Херсонського міського голови Віталій Бєлобров.  

 

“День науки в укритті… Сьогодні у херсонському офісі Херсонського державного університету панувала насправді святкова атмосфера. Наші співробітники, поважні гості – всіх нас об’єднав День науки. Якщо б не антураж приміщення та те, що не вистачало багатьох колег, то наче повернулися у мирні часи, коли ми масштабно відзначали цей день у нашій актовій залі…

Це неймовірно приємно та важливо бачити представників влади у нашому університеті, адже йдеться про підтримку колективу херсонського офісу та відзначення тих людей, які у надскладних умовах продовжують рухати українську науку та забезпечувати життєдіяльність ХДУ у Херсоні”, – зазначив Олександр Співаковський.

У ході святкового заходу Олександр Прокудін вручив Почесну грамоту доцентці кафедри української і слов’янської філології та журналістики Світлані Мартос. Подяку начальника Херсонської міської військової адміністрації отримала провідна фахівчиня музейно-архівного центру Ірина Гордієнко. Професор кафедри історії, археології та методики викладання Олександр Черемісін отримав Почесну грамоту від президії Національної академії наук України. Почесну грамоту Херсонського державного університету отримала провідна фахівчиня відділу інтелектуальної власності Наталія Обухова.

“До речі, сьогодні була й наша черга дякувати за всебічне сприяння роботі та допомогу. Із великим задоволенням вручили подяки Олександру Прокудіну та Володимиру Клюцевському.

Від Віталія Белоброва отримали запрошення долучитись до створення навколо Херсона партнерської мережі через налагодження співпраці з університетами 7 європейських міст, муніципалітети яких вже стали партнерами Херсона і готові включитись у його відновлення. Запевнив, що вже із завтрашнього дня розпочинаємо цю роботу, адже впевнені, що саме освіта стане одним з фундаментів, на який буде спиратись громада у процесі відбудови. Інвестиції та розвиток є там, де освічені та вільні люди, які сповідують спільні цінності, а не вірують у царя-батюшку. Тому із задоволенням долучимось до створення освітнього місточка співпраці між херсонськими та європейськими науковцями, студентами.


Відповідний досвід у нас є. Наприклад, познайомив гостей з головою нашого наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених ХДУ, керівницею Волонтерського центру ХДУ Тамарою Мандич, яка щойно повернулась з тижневого навчання в Університеті імені Адама Міцкевича в Польщі, де йшлося само про створення міжнародних проєктів та інтернаціоналізацію. Незабаром наші колеги відвідують у межах масштабного проєкту DigiUni, який спільно з міжнародними партнерами реалізує наш університет, Польщу та Італію. Група студентів та проректорка Алла Цапів в рамках міжнародної мобільності поїде до Університету Кент у Великобританії”, – наголосив Олександр Співаковський.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

У Херсонському державному університеті відбулося засідання ректорату

Дивіться відео, як  ХДУ організува флешмоб до Дня вишиванки:

https://youtu.be/3_YpE0YZqbM?si=W9NA9evUUZF3ieFf

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН