Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Таврійському християнському інституті російські військові влаштували крематорій: міжнародні партнери допомагають його відновити

Таврійський християнський інститут було зруйновано під час окупації Херсона,  споруди його були у передмісті, які російьскі йвіськові використали для свого базування. Сьогодні міжнародні партнери  допомагають відновити бібілотеку вишу.

Про це повідомив Валентин Синій, ректор Таврійського Християнського інституту, виклавши світлини в соцмережі, як колектив Лінкольнського університету пакує зібрані книги для  християнського інституту в Херсоні, який був повністю зруйнований під час окупації. Бібліотека Tаврійського християнського інституту містила одну з найбільших колекцій християнської літератури на півдні країни. Також TХI є єдиною євангельською школою в Україні, яка має державну ліцензію на навчання служителів теології.

“Ми справді щасливі, що Лінкольнський університет щедро надав нам теологічну бібліотеку. Цей безцінний внесок значною мірою допоможе нам у відновленні нашої бібліотеки, трагічно знищеної російськими військовими”, – зазначив Валентин Синій.
“Оскільки 10 березня 2022 року власність інституту було захоплене російськими військами, воно було розграбоване, а всі цінності вивезені. Будівлі ТХІ перетворили на військову базу, казарми та госпіталь. Росіяни привезли свої мобільні крематорії, щоб спалити померлих. У ніч з 28 на 29 серпня було зруйновано три з п’яти будівель. ТХІ втратив свої новітні споруди: офіс, бібліотеку (включно з залою), один із гуртожитків”, – зазначено на сайті вишу.

Інститут, що розташований у Херсоні, приймав тисячі молодих християн на півдні країни. Окрім підготовки нових пасторів, церковних служителів, місіонерів та засновників церков, ТХІ слугував християнським табором та громадським центром для віруючих Херсонської та Миколаївської областей.

Таврійський християнський інститут та його партнери шукають допомоги, щоб знайти новий дім для своїх студентів і співробітників, які втратили територію внаслідок російсько-української війни. Lincoln Christian University, який знаходиться у США, доєднався до допомоги українському вишу. ститут, що розташований у Херсоні, приймав тисячі молодих християн на півдні країни.


Окрім підготовки нових пасторів, церковних служителів, місіонерів та засновників церков, ТХІ слугував християнським табором та громадським центром для віруючих Херсонської та Миколаївської областей.

Таврійський християнський інститут та його партнери шукають допомоги, щоб знайти новий дім для своїх студентів і співробітників, які втратили територію внаслідок російсько-української війни. Lincoln Christian University, який знаходиться у США, доєднався до допомоги українському вишу.

Так виглядають споруди вишу після окупантів.
Автор  фото у статті – Валентин Синій/Фб
 Читайте  на сайті також про таке:
 Дивіться відео на ютуб-каналі, як відновлюються деокуповані села Херсонщини:

https://youtu.be/EdJePowCqvM?si=F2JQ2Yl0Xgk848uf

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН