Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Абітурієнтам з тимчасово окупованих територій спростять вступ на магістратуру

Міністерство освіти і науки України спростить вступ на магістратуру для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій. Про це повідомили у «Слузі Народу».

За словами голови підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій, народна депутатка від фракції «Слуга Народу» Юлії Гришиної, міністерство вже готує проєкт наказу «Про внесення змін до Порядку прийому для здобуття вищої освіти у 2024 році».

«Документ передбачає вступ абітурієнтів з тимчасово окупованих територій на магістратуру до українських закладів вищої освіти без складання єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування при вступі на спеціальності, яким надається особлива підтримка», – розповіла Гришина.

Парламентарка нагадала, що у березні вона надіслала відповідне депутатське звернення Прем’єр-міністру Денису Шмигалю та віцепрем’єрці, міністерці з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірині Верещук, через те, що цього року Міносвіти змінило умови – вступники з ТОТ тепер мають приїхати на підконтрольну Україні територію і скласти іспити – ЄФВВ і ЄВІ.

«У депутатському зверненні звертала увагу на необхідність надати цю можливість усім, незалежно від спеціальності. Бо ми маємо боротися за кожного українця і максимально зберегти здобувачів у нашій системі освіти! Дякую усім причетним, хто зробив свій внесок у справу», – підсумувала Юлія Гришина.

Спрощення вступу в магістратуру прокоментував очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу» Юрій Соболевський

«Юлія Гришина зарекомендувала себе як одного з найбільших друзів Херсонщини. Підтримка нашої області — дуже сильна. Особливо освітня галузь. Спільно ми вели роботу у напрямку збереження освітньої мережі та підтримки вчителів і педагогів. Не раз обговорювали проблеми освіти в Херсонській області – як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованій її територіях.  Можливість спрощеного вступу в магістратуру для абітурієнтів з тимчасово окупованої частини Херсонщини – це потужний сигнал від України. Ми цінуємо своїх людей і свою молодь. Це наш потенціал. Тож підтримка і розуміння ситуації, що склалася – вкрай важливі. Вдячний пані Юлії за її системну допомогу і роботу в напрямку посилення спроможності освітньої галузі Херсонщини», – сказав Соболевський.

Партнерський матеріал.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН