Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Комунальники ліквідовують наслідки російського авіаудару по Херсону (відео)

Авіаудар по Херсону

Кількість постраждалих внаслідок авіаудару  по Херсону зросла до 20 осіб, – про це зазначили в  Херсонській міській раді. Місто пережило черговий авіаудар, російська армія скинула на житлові квартали 3 авіабомби, зруйнуваши багатоповерхівки, пошкодивши тролейбусну мережу.

Сьогодні до медичного закладу за наслідками авіаудару по Херсону звернувся медик до лікарів за допомогою. У 44-річного чоловіка забої грудної клітини, плеча, спини. Лікування проходитиме амбулаторно, – додали в Херсонській міські раді.

Комунальники наводять лад біля споруд, які були пошкоджені, городяни також пораються, аби прибрати. Вчора, 16  травн,  російська армія нанесла авіаудар по Херсону, пошкодивши 10 приватних та 11 багатоповерхових будинків, медичну установу, адміністративну будівлю, дві школи, вісім цивільних автомобілів та господарську споруду.

Через авіаудар були заблоковані і родини з дітьми в квартирах.  Нині техніка і комунальники ліквідовують наслідкти авіаудару.

Постраждалі можуть отримати  грошову допомогу:

1. Цивільним особам, які отримали травми (поранення, ушкодження, ураження тощо) – 20 000 грн.

2. Одному із батьків або законних представників малолітніх та неповнолітніх дітей, які отримали травми (поранення, ушкодження, ураження тощо) – 30 000 грн.

3. Для організації заходів, пов’язаних із похованням жителів населених пунктів Херсонської міської територіальної громади, загиблих через військову агресію рф, передбачена допомога у 50 000 грн.

Щоб отримати таку допомогу, необхідно подати відповідну заяву, до якої додати копії паспорта та ідентифікаційного коду, банківські реквізити рахунку (друковані), а також медичну довідку про отримані ушкодження. Для отримання більш детальної інформації про перелік документів та порядок оформлення грошової допомоги треба звернутись за телефонами:

– Дніпровський район – (099) 25-35-491; –

Корабельний район – (050) 87-51-141;

– Центральний район – (066) 44-79-236.

Окрім того, з питанням оформлення цієї грошової допомоги можна звертатися за номерами “гарячої лінії”: – (098) 958-17-83; – (050) 040-44-24; – (098) 958-17-90.

 

 Дивіться  у відео Херсонської МВА, як це зараз відбувається в Херсоні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН