Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині співробітнику Укрзалізниці повідомлено підозру за співпрацю з окупаційною владою

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру ще одному зраднику з Херсона.
Служба безпеки задокументувала дії ексзаступника начальника «Херсонського загону воєнізованої охорони» регіональної філії Укрзалізниці, який перейшов на бік ворога і добровільно погодився на співпрацю під час окупації обласного центру, – повідомила пресслужба установи.


Встановлено, що за прихильність до «нової» влади окупанти призначили чоловіка очільником так званого «Херсонского отряда военизированной охраны» у захопленій окупантами філії.
На фейковій посаді фігурант забезпечував діяльність незаконного підрозділу. Він особисто агітував до співпраці з рашистами місцевих жителів, адаптував відомчі інструкції у відповідності до російського законодавства. Брав участь у викраденні майна та транспорту регіональної філії.


Наразі йому заочно повідомлено про підозру за ч.2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.
Державному зраднику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
Оскільки підозрюваний переховується від правосуддя на непідконтрольній Україні території, тривають заходи для його притягнення до відповідальності.
Заходи з викриття злочину проводили співробітники СБУ в Херсонській області. Досудове розслідування за даним фактом здійснюють слідчі ДБР у місті Мелітополь за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 2 человека и текст «УПРАВЛИННЯ СБ УКРАЁНИ в ХЕРСОНСЬКИЙ ОБЛАСТИ СБУ ПОВИДОМИЛА ПРО ПИДОЗРУ чиНОвНику РЕГΙОНАЛЬНОЙ ΦΙЛΙΪ УКРЗАЛИЗНИЦι, ЯКИЙ ПРАЦЮВАВ НА РОСИЯН ПιД ЧАС ОКУПАЦИ ХЕРСОНА»
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Ректор ХДУ звітував про роботу закладу в 2023 році перед наглядовою радою

Дивіться відео, як  армія рф вранці вдарила по Херсоні,  наслідки атаки показала місцева влада:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН