Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректорка ХНТУ взяла участь у всеукраїнській нараді з представниками іноземних закладів вищої освіти

Ректорка ХНТУ професор Олена Чепелюк взяла участь в зустрічі з лідерами та представниками іноземних університетів, що тісно співпрацюють з українськими ЗВО. Зустріч в змішаному форматі провів Керівник Офісу Президента України  Андрій Єрмак. Серед присутніх в залі  були Міністр освіти і науки Оксен Лісовий та лідери українських університетів Петро Куліков (КНУБА), Олексій Дніпров (КНУБА),  Вадим Ткачук (Національний університет біоресурсів та природокористування).
Андрій Єрмак висловив вдячність світовій освітянській спільноті за рішучу підтримку та допомогу Україні під час повномасштабної війни, в тому числі в інформаційному просторі. Він підкреслив роль саме міжнародної академічної спільноти, яка визначає освітню політику і формуює суспільну думку в своїх країнах. Представники іноземних університетів говорили про конкретну допомогу Україні з початку цієї війни. Зокрема про допомогу херсонцям розповів Marek Łukasik – проректор з розвитку та співробітництва Померанського університету (Польща).
На заході були присутні і інші партнери ХНТУ з Гамбурзького університету прикладних наук (м. Гамбург, Німеччина) та Університету Докуз Эйлюль (м. Ізмір, Туреччина).

Зусиллями українських закладів вищої  освіти поширюються знання про Україну. В тому числі, завдяки таким заходам. як Міжнародна Конференція «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відродженні регіонів України», яку в квітні 2024 року ініціював  і провів Херсонський державний національний університет.


“Науковці, бізнес, громадськість шукали відповіді щодо можливих шляхів відродження країни, говорили про готовність і надалі розвивати свою країну, зміцнювати її позиції, зокрема шляхом культурної та освітньої дипломатії”, – зазначила Олена Чепелюк, ректорка ХНТУ.

Керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак розповів  про підготовку до Глобального саміту миру, який відбудеться 15–16 червня у Швейцарії, і звернувся з проханням поширювати правдиву інформацію про Україну, щоб її голос почули.

«Кожен захід, присвячений Україні, кожна виставка, навіть кожен твіт може повернути суспільну думку на бік України і стати фундаментом для припинення агресивної війни проти України, подолання криз, викликаних цією війною, і відновлення сили міжнародного права», – підвів підсумки Андрій Єрмак.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
 Дивіться відео, як російська армія  руйнує освітні заклади в Херсоні:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН