Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила підозру двом російським військовим з карального органу окупованої частини Херсонщини

 Служба безпеки України зібрала доказову базу щодо причетності до діяльності так званої «государственной службы безопасности Херсонской области» ще двох осіб з числа громадян України. Під час окупації частини Херсонщини ці особи налагоджували діяльність «місцевого» підрозділу російської спецслужби, – повідомляє пресслужба СБУ.
Цей окупаційний орган виконує завдання москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму на території регіону.
За даними слідчих СБУ, обоє фігурантів добровільно «працевлаштувались» до карального органу рф. Ці особи причетні до масових переслідувань, викрадення і катування місцевих жителів.
У застінках, облаштованого під катівню, підвального приміщення злочинці застосовували до потерпілих жорстокі тортури. Таким чином вони намагалися залякати херсонців та схилити їх до співпраці з окупантами. Крім того, вони намагались «вибити» зізнання у співпраці з воїнами Сил оборони.
Наразі слідчі СБУ заочно повідомили обом фігурантам про підозру за ч.2 ст. 28, ч.1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
Одному з них інкриміновано також ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.
Тривають комплексні заходи для притягнення ворожих поплічників до відповідальності за вчинення воєнних злочинів.
Розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 1 человек и текст «УПРАВЛИННЯ СБ УКРАΪНИ в ХЕРСОНСЫКЙ ОБЛАСТИ СБу ПОВИДОМИЛА ПРО ПИДОЗРУ ЩЕ двоМ НайманцЯм РФ, яКИ ЗНУЩАЛИСЬ НАД цивильними МеШКАНЦЯМИ ПиД ЧАС ОКУПАЦЙ ХЕРСОНА»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН