Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відзначили День Європи (відео)

Фото: скрін з відео.

У Херсоні відзначають День Європи. Відзначення цієї дати  відбувається у різних організаціях та освітніх закладах.

ЗАХОДИ

Активно долучилися до Дня Європи  бібліотечні заклади та освітні дистанційно.

У Херсонській Центральній бібліотеці для дітей провели декілька цікавих та пізнавальних заходів  для учнів  п’ятих та сьомих класів Херсонської багатопрофільної гімназії №20, які визначали особливості країн в Європи.

“Франція — найбільш популярна для туристів, а в Монако 30% населення мають статус мільйонерів! Також відкрили для себе, що Польща — найбільш релігійна країна Європи, а Італія рекордсмен за кількістю історичних пам’яток”, – зазначили під час заходу школярі.

ВУЛИЦЯ ЄВРОПЕЙСЬКА

У Херсоні колишня вулиця Суворова була розділена на дві частини. Її пішохідну частину від проспекту Незалежності до вулиці Ратушної було названо Європейською, другу, проїзну частину, — від вулиці Ратушної до Театральної — Католицькою. Вулиця Європейська — вулиця в Херсоні, розташована в Центральному районі, сполучає проспект Незалежності з вулицею Ратушною. У жовтні 2023 року вулицю перейменували на честь Європи в рамках кампанії деколонізації, що розпочалася після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

ПЛОЩА СВОБОДИ У ХЕРСОНІ У ПРАПОРАХ ЄС

Зранку площу Свободи У Херсоні прикрасили прапорами ЄС та України. Для весняного  прифронтовго міста – це виглядає надзвичано гарно  і патріотично, навколо квітнуть троянди,  вітерець розвіває прапори, а десь чути вибухи, так війна нагадує, що третю весну поспіль місто знаходиться на лінії вогню. А також йде боротьба за європейські цінності.

“Цього дня прапори Європейського Союзу прикрашають середмістя Херсона. Міста-Героя, котре не скорилося тиранії і продовжує жити під постійними ударами “руського міру”.  А зовсім поруч – блакитно-жовті стяги мужності та відваги, країни-кандидата на вступ до ЄС. Вірю, що невдовзі український прапор замайорить і над Радою Європи, як повноправного члена ЄС”, – зазначив Олександр Прокудін, начальник Херсонської ОВА.

Площа прикрашена прапорами та квітами у відео – Херсонська ОВА.

Автор – Андрій  Кравчук.

Дивіться у відео на ютуб-каналі інформаційного видання “Український південь”. як Сергі йПритула зустрівся з лікарями прифронтового Херсона:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН