Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Україна обʼєднує світ Формулою миру Президента Володимира Зеленського

15-16 червня у Швейцарії відбудеться Глобальний саміт миру, ініціатором якого виступає Україна. Під час цього заходу буде обговорюватися українська Формула миру.
Це ініціатива і дипломатична платформа, що пропонується Україною для досягнення справедливого закінчення війни, яку розв’язала росія проти України.
«Наразі нашу Формулу миру підтримали понад 80 держав світу. Україна працює над долученням ще більшої кількості держав, навіть тих, які раніше були нейтральними щодо війни та співпрацювали з росією економічно. Такі як Китай, Індія, країни Латинської Америки та інші», – повідомив очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу», перший заступник голови-керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.
Учасники Формули миру будуть спільно посилювати економічний і санкційний тиск на росію, щоб агресор усвідомив – вести війну і далі без наслідків не вдасться.
«Мирні плани, які уже озвучувалися раніше, передбачали або часткові рішення, або були несправедливими щодо України – розглядатися не будуть. “Мирні” пропозиції росії – це взагалі не варіант для обговорення, агресор просто пропонує здатися», – додав Юрій Соболевський.
Також зазначено, що така світова згуртованість не до вподоби Кремлю. Від розвідки надходять дані, що росія буде намагатися зірвати саміт Формули миру. Це означає, що у Кремлі цей захід вважають загрозою. росія прагне зірвати саміт і готує дипломатичний наступ. Україна готова гідно прийняти цей бій.
  «Якщо весь світ об’єднається навколо української Формули миру, путін більше не зможе прикривати своєю брехнею подальше продовження війни. Наша Формула миру може стати шансом для світу виправити свою помилку 2014 року, коли росія не отримала заслуженого покарання за агресію проти України і анексію Криму. Важливо примусити росію до миру, щоб показати, що світова система безпеки ще чогось та й варта», – сказав Юрій Соболевський.
 Що головне — Україна наполягає на повному відновленні своєї територіальної цілісності. Україна не можепогодитися на будь-яке замороження війни, бо це лише дасть агресору час на підготовку до нового нападу.
Формула миру – це не спроба домовитися з агресором чи піти на якісь поступки, це спосіб досягти перемоги. Тож робота для українців на фронті не припиняється. Має відбуватися тиск одночасно і на дипломатичному, і на військовому фронті.

 ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН