Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі за бюджетні кошти відремонтували водогін для приватної структури

 Міською радою Одеси було проведено реконструкцію об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства, якими надалі майже 10 років безоплатно користується комерційна структура та отримує з цього прибутки.
За результатами ревізії бюджету Одеської міської територіальної громади Держаудитслужбою встановлено, що у 2003 році Одеська міськрада практично за безцінь передала в оренду на 49 років цілісний майновий комплекс комунального підприємства «Одесводоканал».
До його складу увійшли нерухоме майно, інженерні мережі та комунікації водопостачання і водовідведення, а також багаторічна клієнтська база, оборотні активи тощо.
Договір оренди підписали колишній міський голова та керівник комерційної структури – ТОВ «Інфокс».
В результаті прийняття такого неоднозначного та суперечливого управлінського рішення Одеська міська рада фактично передала в оренду приватній компанії не лише готовий «бізнес», а й стратегічно важливий сектор забезпечення життєдіяльності міста.
Через зношеність об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства, що потребували реконструкції, Одеська міська рада вирішила провести капітальний ремонт водопровідної мережі.
З метою реалізації намічених планів комунальне підприємство «Агентство програм розвитку «Одеси» протягом 2007–2009 років отримало кредит Міжнародного банку реконструкції та розвитку під державні гарантії на суму понад 45 млн доларів США. Саме за рахунок цих коштів було проведено реконструкцію об’єктів цілісного майнового комплексу.
У жовтні 2015 року зазначені об’єкти будівництва були введені в експлуатацію. При цьому прибутки з надання послуг водопостачання та водовідведення споживачам Одеси оновленим водогоном продовжувала отримувати ТОВ «Інфокс».
Тобто Одеська міська рада за рахунок бюджетних коштів погасила кредит, а відремонтованим майном фактично безоплатно користується приватна компанія.
Внаслідок такої бездіяльності посадових осіб Одеської міськради бюджет громади лише за обревізований період витратив на погашення отриманого кредиту понад 370 млн грн та зазнав реальних збитків на суму майже 338 млн грн у вигляді недоотриманих доходів.

Пресслужба – Південного офісу Держаудитслужби.

  
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН