Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Судитимуть жителя Скадовського району на Херсонщині: організовував псевдореферендум та очолив окупаційний орган

 Як повідомлялося раніше, слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру у пособництві окупантам 31-річному жителю Скадовського району, який влітку 2022 року добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Фігурант погодився на пропозицію обійняти посаду так званого «глави тєріторіального управлєнія міхайловского сєльского совєта». Наразі слідчі зібрали достатню доказову базу для обвинувачення підозрюваного та скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загрожує 12 років ув’язнення, – повідомляє Поліція Херсонщини.
Під час розслідування поліцейські встановили, що підозрюваний проводив серед місцевих жителів агітацію щодо отримання паспортів російської федерації, переоформлення бізнесу та земельних ділянок відповідно до законодавства рф, закликав людей працевлаштовуватися до установ і закладів, які працюють за стандартами країни-агресора, та взяти участь у незаконному референдумі й підтримати приєднання окупованої території Херсонської області до складу росії. Також він організовував розміщення атрибутики російської федерації на пам’ятках, адміністративних будівлях, приміщеннях магазинів, розташованих у Михайлівці та Новомиколаївці.
Крім цього фігурант забезпечував Михайлівську школу підручниками рф, агітував учнів їхати до Севастополя для участі в освітній програмі «унівєрсітєтскіє смєни».
Підозрюваний доносив окупантам інформацію про місцевих жителів та учасників АТО, організовував та займався розселенням військових рф у будинках, з яких мешканці виїхали на підконтрольну Україні територію.
Як повідомив заступник начальника слідчого управління поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, раніше фігуранту повідомили про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі-агресору» та ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України . Наразі обвинувальний акт затверджений прокуратурою та направлений на розгляд суду. Окупаційному «голові сільради» загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.
Возможно, это изображение 1 человек и текст
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
 Дивіться відео: як поліцейська розміновує деокуповану  Херсонщину
https://youtu.be/DLiQe74yFw4?si=zBkLWUWtwhJayPkY

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН