Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині за підтримки Нідерландів реалізується проєкт з водопостачання

Завдяки підтримці Нідерландів на Херсонщині реалізовуватимуть проєкт з поліпшення водопостачання. Проєкт “Реконструкція систем водопостачання Херсонщини: негайні заходи та сталі рішення” втілюватимуть у Високопільський, Нововоронцовській, Херсонській та Чорнобаївській громадах, – повідомляє Херсонська ОВА.
Етапи та терміни реалізації обговорив з представниками VNG International перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій. У межах проєкту буде розроблено бачення інтегрованого управління водними ресурсами Херсонської області, яке враховуватиме збитки, завдані в результаті повномасштабного вторгнення, а також сталі рішення та досвід Нідерландів.
На основі розробленого будуть реалізовані пріоритетні інфраструктурні рішення у сфері водопостачання, включаючи відновлення матеріалів та обладнання водоканалів, заходи з поліпшення якості питної води, облаштування сталих джерел живлення водопостачання.
Територіальні громади та водоканали отримають знання та розуміння щодо наявних водних систем, їх сталої експлуатації, управління та обслуговування водопостачанням та водовідведенням в рамках належного управління водними ресурсами.
Цей проєкт реалізовуватиметься протягом квітня 2024 року – липня 2025 року. Його вартість – близько 3 млн євро.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН