Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна колишнього співробітника ДСНС за співпрацю з окупаційною владою

За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури колишнього працівника ДСНС визнано винним у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Вироком суду його засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, правоохоронних органах та органах, що надають публічні послуги, строком на 15 років, – повідомляє пресслужба установи.

До того ж, позбавлено спеціального звання – капітана служби цивільного захисту.

Прокурори у суді довели, що засуджений під час тимчасової окупації Херсонщини пішов на службу до незаконно створеного органу – «Службы по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий Военно-гражданской администрации Херсонской области».

Він обійняв посаду так званого «начальника юридичного відділу»

. На псевдопосаді готував розпорядчі документи, проводив інвентаризацію, здійснював набір працівників, за що отримував зарплатню у рублях.

Читайте на сайті інформаційного видання “Українськйи південь”:

За державну зраду судитимуть 14 окупаційних суддів із Криму

Окупанти нанесли авіаційний удар на Херсонщині, постраждало 15 людей: прокуратура розпочала розслідування

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН