Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За ініціативи ХНТУ відбудеться ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Синергія науки і бізнесу в повоєнному відновленні регіонів України»

В пошуку шляхів відродження Херсон об’єднує зусилля з іншими регіонами країни

Вже вдруге в квітні зберуться українські та іноземні науковці разом з бізнесом та владою задля спільного моделювання перспектив повоєнного відновлення й економічної трансформації регіонів України.

Міжнародна науково-практична конференція «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні регіонів України», яка пройде онлайн 24-26 квітня 2024 року, присвячена широкому колу проблем, пов’язаних з відбудовою як окремих галузей економіки, так і в цілому трансформації підходів до підготовки кадрів з огляду на зовнішні і внутрішні виклики.

Вже вдруге за ініціативи Херсонського національного технічного університету, при підтримці ХДАЕУ, ХДМА, КНУТД, ХНУ, польських, німецьких університетів, цей масштабний онлайн захід збирає стейкхолдерів освітнього процесу на дискусійному майданчику під патронатом МОН України.

Цього року географія Конференції розширюється: до організаторів доєдналася Асоціація Азово-Чорноморських університетів України, НУ «Запорізька політехніка», Білостоцька політехніка, Університет ім. Марії Склодовської-Кюрі, Всеукраїнська громадська організація освітян «Прогресильні».

Програма Конференції охоплює пріоритетні напрямки економічного розвитку України: Людський капітал. Державне управління. Будівництво. Архітектура. Підприємництво. ІТ рішення. Промисловість. Енергетика. Логістика. Сільське господарство. Потреби ВПО. Освіта. Жіноче лідерство. Культура та збереження ідентичності. Концепція заходу формувалася в тому числі з урахуванням завдань Плану відновлення України та Планом Ukraine Facility (програма фінансової підтримки України від ЄС), де окрема увага приділяється посиленню спроможності регіонів.

Повоєнна відбудова України потребуватиме високого рівня  кваліфікованих кадрів для відновлення по всім індустріям та сферам діяльності. Учасники Конференції говоритимуть про актуальні проблеми, серед яких чимало болючих питань. Це і гармонізація українського освітнього та науково-інноваційного середовища, необхідність змін у процесах підготовки кадрів з урахуванням викликів, що стоять перед постраждалими територіями та країною в цілому в умовах війни і післявоєнного періоду, місце державного управління та регіонального самоуправління, посилення ролі культурної дипломатії та мистецтва у відродженні і збереженні національної ідентичності та самобутності тощо.

Саме співпраця та синергія освітян, держави та бізнесу може сприяти напрацюванню практичних механізмів для вирішення актуальних проблем сьогодення, пошуку шляхів для повоєнного відновлення українських регіонів і збереження нашої унікальності, залишаючись в загальному контексті європейського простору.

 

Захід є відкритим і безкоштовним.

Усіх бажаючих запрошуємо взяти участь у Конференції ознайомитися з умовами

https://kntu.net.ua/ukr/Nauka/Konferenciyi-ta-naukovo-tehnichni-zahodi/IIII-Mizhnarodna-naukovo-praktichna-konferenciya-SINERGIIYA-NAUKI-II-BIIZNESU-U-POVOIENNOMU-VIIDNOVLENNII-REGIIONIIV-UKRAYINI#%D1%83%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8

і зареєструватися за посиланням

https://forms.gle/GWzn62juNPE7qQJ89

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Ректорка ХНТУ взяла участь в нараді щодо якості освітнього процесу в умовах війни

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН