Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні поліцейські викрили місцеву жительку, яка очолила фінансовий відділ в окупаційній установі

Мешканка обласного центру під час окупації добровільно погодилася очолити один із відділів у незаконно створеній загарбниками «бухгалтерії» освітніх закладів Херсонщини. Поліцейські зібрали докази протиправної діяльності фігурантки та повідомили їй про підозру в колабораційній діяльності. За вчинення злочину проти основ національної безпеки України жінці загрожує повна конфіскація майна, – повідомляє Поліція Херсонщини.
Як розповів начальник сектору дізнання Херсонського районного управління поліції Сергій Друговський, оперативники підрозділу встановили, що під час тимчасової окупації 63-річна мешканка Херсона на початку серпня 2022 року добровільно погодилася працювати у незаконно створеній загарбниками установі.
Фігурантка була призначена на посаду «руководітєля матєріального отдєла» у так званому «государствєнном казьонном учрєждєнії «цєнтралізованная бухгалтєрія образоватєльних учрєжденій, подвєдомственних дєпартамєнту образованія і наукі хєрсонской області»».
Службові обов’язки зловмисниці не були пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.
Тож за процесуального керівництва обласної прокуратури дізнавачі інкримінували жінці вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України.
Наразі фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України. Правопорушниці загрожує повна конфіскація майна та інші обмеження.
Возможно, это изображение 1 человек и текст «У XepcoHi полицейськ викрили жίку, яка погодилася працювати "керивником в.д.лу» В окупацийний установ. e НАЦЮОНАЛЬНА полциЯ»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН