Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Працювали бухгалтерами в окупаційних органах влади: оголошено підозру двом жителькам Херсона

У Херсоні поліцейські викрили ще двох колаборанток, які працювали «бухгалтерами» в установі окупантів. Дві мешканки Херсона під час окупації добровільно погодилися працювати «бухгалтерами» у незаконно створеній загарбниками установі. Поліцейські зібрали докази протиправної діяльності фігуранток та повідомили їм про підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України, – 
Як розповів начальник сектору дізнання Херсонського районного управління поліції Сергій Друговський, оперативники підрозділу встановили, що під час тимчасової окупації двоє мешканок Херсона, віком 56 та 68 років, наприкінці серпня 2022 року добровільно погодилися працювати у незаконно створеному загарбниками так званому «государствєнном казьонном учрєждєнії «цєнтралізованная бухгалтєрія образоватєльних учрєжденій, подвєдомственних дєпартамєнту образованія і наукі хєрсонской області»». Молодша за віком жінка влаштувалася на посаду «бухгалтєр матєріального отдєла», старша – «бухгалтєр отдела расчьотов».
Службові обов’язки фігуранток не були пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Тож за процесуального керівництва обласної прокуратури дізнавачі інкримінували жінкам вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» Кримінального кодексу України. Наразі обвинувальні акти щодо псевдобухгалтерів перебувають на розгляді суду. Правопорушницям загрожує повна конфіскація майна та інші обмеження.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН