Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліцейський Сергій Левченко з Херсона 5 місяців вивчав досвід криміналістів у Великій Британії

Херсонський поліцейський Сергій Левченко перейняв досвід найкращих криміналістів Великої Британії з роботи на місцях стихійних лих та катастроф. Упродовж п’яти днів спеціаліст-криміналіст відділу криміналістичного забезпечення поліції Херсонщини Сергій Левченко, який ідентифікує загиблих внаслідок російської агресії, разом із колегами з різних регіонів України переймав досвід британських криміналістів у ідентифікації жертв стихійних лих та катастроф, – повідомляє Поліція Херсонщини.
Практичні заняття у межах міжнародного поліцейського співробітництва та за сприяння Міністерства внутрішніх справ Великої Британії проходили у місті Моретон-ін-Марш в Англії. Це вже другий візит українських криміналістів із метою навчання та обміну досвідом до Сполученого Королівства.
Наприкінці минулого року вони вивчали теоретичні аспекти навчального курсу з ідентифікації жертв землетрусів, терористичних актів, повені та радіаційного ураження.
Цього разу поліцейські-криміналісти на спеціальних локаціях уже самі на основі DVI-протоколу Інтерполу проводили огляд місця події, шукали, вилучали, ідентифікували тіла, обробляли отриману інформацію та передавали її іншим задіяним у розслідуванні органам. Результати досліджень отримували завдяки залученню у процес роботи сучасних технічних засобів, таких, як мобільний томограф.
За короткий час поліцейські могли ідентифікувати загиблу людину прямо на місці виявлення тіла або його фрагментів. Британські колеги демонстрували українським криміналістам всебічний комплексний підхід у вирішенні складної проблеми ідентифікації осіб.
Отриманий досвід уже допомагає криміналісту Сергію Левченку працювати на місцях російських злочинів на деокупованих територіях, де він досліджує місця обстрілів, проводить ідентифікацію осіб, загиблих внаслідок бойових дій, збирає повну та об’єктивну доказову базу, щоб вийти на слід російських воєнних злочинців та довести їх провину.
Читайте на сайті інформаційного виданння Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН