Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні з 1 квітня зростуть мінімальна зарплата та пенсії деяких українців

Деякі українці отримуватимуть більше з 1 квітня 2024 року. Справа в тому, що цього місяця планується провести чергову індексацію пенсій для деяких категорій пенсіонерів та підвищити мінімальну заробітну плату.

Незважаючи на те, що в Україні триває війна, уряд зробив усе, щоб провести обіцяні індексації пенсій. Одна з них відбулася у березні, а друга очікується у квітні. Але торкнеться вона лише деяких категорій українських пенсіонерів.

Так, пенсійні виплати перерахують тим, хто старший за 65 років і має повний страховий стаж – 35 років для чоловіків та 30 років для жінок. Така категорія пенсіонерів отримує пенсію у розмірі 40% мінімальної заробітної плати. І якщо раніше вони отримували 2680 гривень на місяць, то з 1 квітня їм нараховуватимуть 3200 гривень.

Другою категорією українських пенсіонерів, яким перерахують пенсії, стануть пенсіонери, які працюють. Індексація буде пов’язана зі збільшенням їх страхового вартового та розміром податків, які вони сплачують. Але відчути підвищення пенсії вони зможуть лише у червні.

Нещодавно стало відомо, що Кабмін ухвалив рішення про підвищення ще й мінімальної заробітної плати в Україні. Про це заявив Денис Шмигаль. У своєму Телеграм-каналі глава уряду зазначив, що вже з 1 квітня розмір мінімалки становитиме не 7100 гривень, а 8 тисяч гривень.

Today

Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН