Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільник “поліції” окупованої Голої Пристані отримав 15 років, – ДБР

Про це повідомило 29 березня Державне бюро розслідувань.

Зокрема за матеріалами ДБР засуджено засуджено очільника поліції тимчасово окупованої Голої Пристані на Херсонщині за статтею колабораційна діяльність (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Йому призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією майна.

Після початку тимчасової окупації Херсонської області колишній правоохоронець, якого у 2019 році звільнили за хабарництво, добровільно став працювати на посаді так званого голови «Голопристанського відділу поліції». Виконуючи злочинні накази він тероризував та здавав російським загарбникам проукраїнських місцевих жителів та колишніх українських військовослужбовців.

Також повідомляється, що у колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 КК України) обвинувачуються ще один експравоохоронець з Херсону. Обвинувальний акт щодо нього скерована до суду.

Колишній правоохоронець пішов працювати на окупантів у травні 2022 року. Він отримав посаду так званого «начальника експертно-криміналістичного центру головного управління мвс Херсонської області». Після звільнення Херсона чоловік разом з окупантами перебрався на непідконтрольну Україні територію.

 Читайте на сайті:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН