Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До 47-річчя заснування педагогічного факультету ХДУ пройшов спільний захід у Херсоні та Івано-Франківську

Про це розповів Олександр Співаковський, ректор ХДУ.
“Втретє ми відзначаємо день народження з педфаківською родиною в умовах повномасштабного вторгнення. Але ж відзначаємо, а відповідно – рухаємось у перед. Сьогодні знов були на двох наших майданчиках – в Івано-Франківську та Херсоні, а також по всій Україні та світу, тобто там, де зараз знаходяться наші викладачі та студенти. По всьому світу, але разом!”, – повідомив ректор.
Як зазначила деканеса педагогічного факультету Любов Петухова, свій захід вони вирішили назвати «Війна на двох фронтах», адже ми вклоняємось нашим титанам, захисникам та захисницям, які боронять Україну, дякуємо за те, що можемо жити та працювати заради майбутнього і тримати свій фронт, освітянський, ціннісний, який теж важливий у боротьбі за національну ідентичність та свободу.
“Для мене подвійний контекст сьогоднішнього свята. З точки зору математики 47– просте число, воно ділиться тільки на одиницю і саме на себе. З іншого боку, відзначаємо 47-му річницю в дуже непростих умовах. Сучасні технології дозволяють нам бути разом незважаючи на ті відстані, які існують сьогодні. Ми надаємо якісну вищу освіту, формуємо людський капітал. Але пам’ятаємо й історію”, –  сказав Олександр  Співаковський.
Факультет був створений ще за часів, коли я сам був студентом, у 1977 році. Перший декан Олексій Прилепський – фантастична людина, яка з великим задоволенням приїхала до нас в Україну, до речі, з Росії, щоб впроваджувати гуманістичні цінності, філософію професійного розвитку, повагу до вчителя. І його ідей продовжують дотримуватись наступні покоління.
“Ми плекаємо цінність кожного представника академічної спільноти. Від вашої енергії, мотивації, патріотизму та професійних якостей залежить, чи матиме наш університет майбутнє, чи зможемо ми надалі виховувати покоління відданих Україні та дітям освітян. Ви творите це майбутнє, яке зможе зазирнути за горизонт. Мені дуже хочеться, щоб там, у майбутньому, був декан чи деканеса, що урочисто вітає спільноту зі сторіччям педагогічного факультету. Досягніть цього горизонту! Маємо пам’ятати минуле, вшановувати тих людей, які сприяли розвитку університету, факультету, особистому розвитку кожного. Вітаю педфаківську спільноту, пишаюсь вашими здобутками й вірю у ваш успіх. Бажаю скорішого повернення у рідні стіни. Щодо минулого! Через окупацію Херсона нам не вдалося повноцінно відзначити 45-річчя факультету, але ми ретельно готувались до цієї події ще за мирних часів. Після звільнення міста віднайшли подяки та грамоти Херсонського міського голови Ігоря Колихаєва, які були підготовлені заздалегідь, але, на жаль, не могли бути вручені. Робимо це зараз! Подяки отримали доцентки кафедри педагогіки та психології дошкільної та початкової освіти Вероніка Денисенко та Ірина Цюпак, Почесну грамоту – доцентка кафедри теорії та методики дошкільної та початкової освіти Наталія Сидоренко. Сказати дякую ніколи не буває пізно. Зі святом усіх причетних!”, – додав Олександр Володимирович.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Безкоштовне навчання у магістратурі за ваучерами у ХДУ: які спеціальності можна обрати

Представники ХДУ взяли участь у відкритті Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики у Івано-Франківську

Центри надання адміністративних послуг Херсонщини отримали електровелосипеди

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН