Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники ХДУ взяли участь у відкритті Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики у Івано-Франківську

У Івано-Франківському спортивному ліцеї стартував IV етап LVIІI Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. Інтелектуальний захід об’єднав майже 200 учасників, Херсонщина представлена 6 учнями, – зазначає пресцентр ХДУ.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський разом з ректором ПНУ Ігорем Цепендою взяли участь у відкритті олімпіади.

“Як математика та експерта-консультанта Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів мене неймовірно тішить, що у складі команд Всеукраїнської учнівської олімпіади за предметами саме математика та фізика мають чи не найбільшу кількість учасників. Пишаюсь тим, що Херсонський державний університет бере участь у цьому заході – у складі журі деканеса факультету комп’ютерних наук, фізики та математики Тетяна Гончаренко. Серед керівників команд – випускник ХДУ Олександр Мєшков, вчитель фізики вищої категорії, кандидат технічних наук, зараз працює в Українському фізико-математичному ліцеї КНУ.

Немає університету в Україні, який би не мріяв, щоб кожен з учасників олімпіади вступив саме до нього. Як ректор я мрію про це, бо упевнений, що цінність країни насамперед у людському капіталі”, – наголосив Олександр Співаковський.

У своєму вітальному слові він зазначив: важливо пам’ятати, що за кожним успіхом стоїть не тільки сама людина, її талант та мотивація, а й батьки, вчителі, держава. Вчитель – це гігантська сила, тому треба не забувати дякувати.

“Ми – математики – знаходимо гармонію в абстракції, а фізики знаходять гармонію в балансі матерії та енергії. Звертаючись до юних фізиків, побажав: в якій країні ви б не навчались, пам’ятайте про свою ідентичність, про те, що ви – українці. Повертайтесь до дому, якщо вирішите поїхати, адже саме вам створювати мрію, будувати країну гармонії між матерією й енергією.

Побажав всім учасникам успіху. Під час змагань будуть переможці, а переможених точно не буде. Тільки вперед!”, – зауважив Олександр Співаковський.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Безкоштовне навчання у магістратурі за ваучерами у ХДУ: які спеціальності можна обрати

дивіться на ютуб-каналі інформаційного видання “Український південь”:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН