Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині пройшов вебінар на тему: «Спрощена система оподаткування юридичних осіб та нарахування мінімального податкового зобов’язання Херсонщини

У Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбувся вебінар на тему: «Спрощена система оподаткування юридичних осіб та нарахування мінімального податкового зобов’язання».

Спікеркою заходу була заступник начальника відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб податкового відомства області Оксана Добрянська.

Під час вебінару посадовиця розповіла про основні аспекти спрощеної системи оподаткування для юридичних осіб, особливості розрахунку мінімального податкового зобов’язання, порядку формування суми сплачених податків, зборів платежів і витрат на оренду земельних ділянок, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ.

Зокрема, йшлося про те, що з 2022 року законодавством передбачено нарахування мінімального податкового зобов’язання для юридичних осіб – сільгоспвиробників платників єдиного податку (ІІІ-IV група) та тих, що знаходяться на загальній системі оподаткування, для земельних ділянок, що знаходяться в користуванні на правах власності таких підприємств. При цьому, навантаження по сплаті податків має бути не меншим, ніж розрахункова сума МПЗ, що складає 1200-1500 грн на 1 га земель сільгосппризначення незалежно від їх використання. Розрахункова сума МПЗ має включатися до суми основного податку (ІІІ-IV група єдиного податку).

Також податківиця акцентувала, що на період дії воєнного чи надзвичайного стану в країні військовим адміністраціям або військово-цивільним адміністраціям надано право встановлювати місцеві податки та/або збори та/або податкові пільги з їх сплати, в тому числі й МПЗ. Тому з метою розв’язання питання встановлення пільг по сплаті місцевих податків і зборів платники мають можливість звернутися до відповідних органів місцевого самоврядування (військових або військово-цивільних адміністрацій) для ухвалення відповідного рішення про надання пільг.

Насамкінець Оксана Добрянська на прикладах відповіла на поставлені питання, з якими зверталися представники агропідприємств.

Нагадуємо, що для оперативної комунікації з бізнесом в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі діє комунікаційна податкова платформа. Звернення з питань оподаткування потрібно надсилати на електронну пошту: kherson.ikc@tax.gov.ua.

Отримати розʼяснення також можна за телефонами «гарячих ліній» та у Контакт-центрі ДПС: https://kherson.tax.gov.ua/kontakti.

 

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру «директору морпорту», який забезпечив вивіз зерна окупантами

Також читайте на сайті: Збирає у населення човни для ЗСУ в Кринках і ремонтує їх: історія підприємця з Херсона

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН