Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Слідчі поліції Херсонщини повідомили про підозру «директору морпорту», який забезпечив вивіз зерна окупантами

Під час окупації Херсона військовими рф фігурант, працюючи на загарбників, забезпечив незаконне вивезення на підконтрольні росії території майже 3 тисяч тон зернових. Нині 54-річному зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України. За пособництво державі-агресору підозрюваному загрожує 12 років перебування за гратами, – повідомляє Поліція Херсонщини.
Як розповіла заступник начальника Херсонського районного управління поліції Альона Кметь, оперативники підрозділу встановили, що 54-річний херсонець всередині червня 2022 року добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою. А саме – фігурант погодився зайняти посаду так званого «дірєктора государствєнного унітарного прєдпріятія «хєрсонскій морской торговий порт»».
Під час проведення подальших слідчо-розшукових заходів поліцейські також з’ясували, що наприкінці вересня 2022 року псевдодиректор у супроводі воєнізованої охорони прибув на територію «Херсонського комбінату хлібопродуктів». Підприємство військовими рф було взято під контроль. Фігурант же зайнявся виконанням незаконного розпорядження керівництва окупаційної влади щодо вивозу («евакуації») зернових культур з Херсона. Загалом із території ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів» псевдодиректор забезпечив вивіз зерна ячменю врожаю 2021 року в кількості 2859,270 тон.
Протиправні дії «директора морпорту» були кваліфіковані за ч. 1 ст. 111-2 «Пособництво державі-агресору» Кримінального кодексу України. Нині слідчі за погодженням із Херсонською окружною прокуратурою заочно повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину проти основ національної безпеки України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН