Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Президент України нагородив орденом “Золота Зірка” військового, що звільняв Херсонщину

Президент Володимир Зеленський вручив орден “Золота Зірка“ командиру 2-гої мінометної батареї 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57 омпбр старшему сержанту Чубареву Денису Миколайовичу, якому присвоєно звання Героя України! Чубарев Денис виконував бойові завдання щодо наступальних дій в Херсонській області, внаслідок яких було прорвано першу лінію оборони збройних формувань РФ, ряд населених пунктів Херсонської області було звільнено, – повідомляє пресслужба  57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Під час виконання завдання в Донецькій обл., Денис в момент зачистки позицій ворога, особисто керуючи дроном зі скидом, зміг нанести вогневе ураженню ворожій машині. Підлетівши до БМП-2 Денис здійснив скид вибухового пристрою, влучення прийшлось під башту БМП-2 яка в результаті вибуху заклинила та не могла вести вогонь.

Після чого вогнем із міномету ворожа БМП-2 та частина десанту були знищені і відтіснені, що дозволило підрозділам 2 механізованої роти зайняти позиції ворога та захопити 3 окупантів в полон. На даний час старший сержант Чубарев Денис Михайлович виконує бойові завдання в Харківській області.

Попри потужну навалу ворога, старшому сержанту Чубареву Денису разом з підрозділами батальйону вдається стримувати окупантів та не втратити рубежі оборони. Завдяки діям Дениса було успішно виконане поставлене бойове завдання, ворог поніс величезні втрати. Він особисто знищив біля п’ятнадцяти окупантів та одну БМП-2 ворога, що свідчить про його звитягу та мужність. Слава Україні! Героям Слава!

Відео – 57 окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Нагадаємо, що 57-ма окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка — військове з’єднання мотопіхотних військ у складі Сухопутних військ Збройних сил України чисельністю у бригаду.  Має базування у м. Нова Каховка Херсонської області. Входить до складу ОК «Південь”.

Бригада названа на честь Костя Гордієнка, який похований на Бериславщині.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

57-а окрема мотопіхотна бригада відтепер носитиме ім’я кошового отамана Костя Гордієнка – Указ Президента України

З полону повернулись тільки три бійця 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка

57-й бригаді херсонський фонд передав важливе обладнанняч

Президент нагородив військових 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка у Бахмуті

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН