Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З полону повернулись тільки три бійця 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка

З ініціативи ГО «Знайти і повернути. 57/34» у Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами бійців 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. Про це йдеться у телеграм-каналі організації. Відповідаючи на запитання родичів полонених і зниклих безвісти оборонців, представник Штабу окреслив загальні механізми й інструменти, які застосовуються в процесі обміну військовополоненими.

Він звернув увагу на функції й повноваження Координаційного штабу, а також інших державних органів, які долучені до процесів фіксації факту зникнення чи потрапляння в полон військовослужбовця, проведення відповідних слідчих дій та пошукових заходів, а також безпосередньої участі в питанні визволення наших Захисників з ворожого полону.


Окремі запитання стосувалися комунікації зі слідчими Національної поліції та процедури ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

З початку роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими звільнена з полону 1331 особа. Серед них як цивільні, так і військові.

На сторінці “Пошук!!! 57 бригада, 34 батальйон, Військова ч. 4395” пишуть, що з 24 лютого 2022 року з російського полону звільнено всього 3 бійця бригади. А їх сотні — полонених і зниклих безвісти.

Родичі захисників не раз проводили акції в Києві, Кропивницькому, Дніпрі, щоб привернути увагу до полонених і зниклих, аби ті потрапили до списків на обмін.

Нагадаємо, 57 ОМБР ім. Костя Гордієнка з 2018 року дислокувалася в Новій Каховці. Її штаб знаходився на вул. Маяковського, 2 у будівлі колишнього інтернату. Бойові підрозділи на початок війни знаходилися у зоні ООС на Сході Україні.

Бригада продовжує перебувати в зоні боїв на Донбасі. Нещодавно бійці отримали 128-мм РСЗВ RAK-SA-12 від хорватської компанії Madlerd призначена для ураження низки цілей, зокрема, живої сили та техніки противника як на відкритій місцевості, так і в укритті – піхоти, артилерії, командних пунктів, вузлів зв’язку та спостережних пунктів тощо (на фото). Про це йдеться на сторінці бригади у Фейсбуці.

“Саме такими установками 57 окрема мотопіхотна бригада імені кошового отамана Костя Гордієнка нищить ворога української нації”, – сказано в повідомленні.

Novakahovka.city

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН