Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

57-а окрема мотопіхотна бригада відтепер носитиме ім’я кошового отамана Костя Гордієнка – Указ Президента України

Президент України, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко підписав Указ «Про присвоєння почесних найменувань військовим частинам Збройних Сил України». Відповідний Указ було оголошено під час зустрічі Глави держави з військовослужбовцями операції Об’єднаних сил з нагоди Дня піхоти в ході робочої поїздки до Донецької області.

Про це повідомляється на офіційному сайті Херсонської ОДА.

Глава держави постановив перейменувати три військові частини ЗСУ з метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин, а також зважаючи на зразкове виконання ними поставлених завдань, високі показники в бойовій підготовці.

Петро Порошенко вручив 57-й окремій мотопіхотній бригаді, воїни якої у цей час виконують завдання на передових позиціях боротьби з російським агресором, бойовий прапор із стрічкою з відповідним почесним найменуванням.

«Недарма наша зустріч відбувається сьогодні саме в День піхоти. Піхоти, якій потрібно приділити максимальну увагу. Якщо раніше першими пріоритетами у нас були десантно-штурмові війська, Сили спеціального призначення, морська  піхота, гірсько-штурмові бригади, я твердо переконаний, що сьогодні такі бригади як 93-я і 57-а потребують моєї особливої уваги», –  сказав Глава держави.

«Я хочу подякувати вам за блискуче виконання  бойових завдань. Ви справжня еліта Збройних Сил України», – підкреслив Президент.

За словами Петра Порошенка, важливо відроджувати національні традиції у Збройних Силах. «З метою відновлення історичних традицій національного війська та зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, підписав Указ щодо присвоєння почесних найменувань 57-й окремій мотопіхотній бригаді – імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Відповідно до Указу 57 окремій мотопіхотній бригаді присвоєно найменування «імені кошового отамана Костя Гордієнка». Кость Гордієнко був кошовим отаманом Запорізької та Олешківської Січі.  На сьогоднішній день там же знаходиться і пункт постійної дислокації підрозділів бригади. Отаман був сподвижником гетьмана Пилипа Орлика. У 1709 році відкрито виступив проти московської окупації України та разом із запорізькими козаками підтримав Гетьмана Івана Мазепу у боротьбі з окупантами.

Також Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку та з нагоди Дня піхоти.

Online Нова Каховка

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН