Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Київщині американський меценат Дел Лой Хансен будує школу в містечку для ВПО: депутати в Боярській громаді підтримали благодійника

На фото редакції “Український південь”: звернення голови  Боярської громади до депутатів підримати проєкт про виділення землі Благодійному фонду “«Місія Хансена в Україні».

“Містечко Хансена” у розбудові має підтримку Боярської громади, на території якої знаходиться.

На відео: Американський меценат Дел Лой Хансен звернувся  під час сесії до місцевих депутатів.

20 лютого відбулася позачергова 49 сесія Боярської міської ради 8 скликання. На сесії було розглянуто питання про передачу в постійне користування земельної ділянки Благодійній організації «БФ «Місія Хансена в Україні» в с. Тарасівка Боярської громади Фастівського району Київської області.

На відео: голова Благодійного Фонду Наталя Зубченко розповідає у відео про проєкти, які спрямовані на підтримку  ВПО – будівництво сучасного житла  для тих, хто втратив свої домівки.

Це дасть змогу, зазначила Наталя Зубченко, директорка Благодійної організації «БФ «Місія Хансена в Україні», створити повноцінну інфраструктуру сучасного населеного пункту – дитсадок, школу розраховану на 700 учнів, спортивний центр, Пункт медичного обслуговування, в якому працюватимуть сімейні лікарі, ігрові майданчики та зони відпочинку для родин.

Окрім цього, Містечно відкрите і для місцевих жителів, які матимуть змогу користуватися цією соціальною сферою.

“Ми очікуємо, що в цій школі навчатимуться і місцеві діти, бо в наколишніх селах освітні заклади переповнені. Для підтримки громади ми передано сучасне обладнання для обстежень – МРТ, яке не працює у місцевій лікарні”, – зазначила Наталя Зубченко, презентуючи проєкт.

На сесії до депутатів Боярської громади  звернувся особисто Делл Лой Хансен, який є засновником Благодійного фонду «Місія Хансена в Україні”. Нині ця організація вже надала безкоштовне житло для 1400 родин ВПО, військовослужбовців, поліцейських, одиноких літніх людей, вдів, матерів, батьків, які втратили на війні рідних. У цих людей оселі – пошкоджені та зруйновані, залишилися в зоні бойових дій.

 

“Наш Благодійний фонд хоче повернути цим людям гідність, створити комфортні умови для їх проживання. Ми хочемо надати сучасне житло більшій кількості внутрішньо переміщених осіб – 4000. Дякую  Володимиру Зеленському, Президенту України, Руслану Кравченко. голові Київської ОВА, Олександру Зарубіну, голові Боярської громади,  а також депутатам та місцевим жителям, які прийняли ВПО та допомагають їм. Багато хто з ВПО вже працевлаштувався в громаді. Містечко  для ВПО продовжує розвиватися. Я дякую за можливість служити українцям, допомагати в такій складній ситуації”.

На сесію приїхали і жителі Містечко Хансена – родини військових, поліцейських, які служать в ЗСУ, ВПО з Бахмута та Берислава, із Херсона та Луганська, Авдіївки та Маріуполя, Енергодара та Нової Каховки, ті, хто рятуючись від війни приїхав на Київщину.

На фото  “Український Південь”: Ірина Дробиш, директорка “Містечка Хансена”  розповідає на сесії про необхідність побудови школи в селі Тарасівка, де приїхали жити ВПО із Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Звернулась до депутатського корпусу й Ірина Дробиш, директорка “Містечка Хансена”, розповівши про інтеграцію ВПО у Боярську громаду, про спільні соціальні проєкти, які будуть реалізовані для розвитку цієї місцевості та зростання добробуту кожного.

За підсумком голосування 21 депутат із 26 підтримав проєкт про виділення земельної ділянки Благодійному фонду «Місія Хансена в Україні”.

На відео.  Наталя Зубченко розповідає про хід будівництва нової школи. Адже в громаді не вистачає місць для школярів.

Автори –  А. Григор’єв, Л. Григор’єва.

Читайте на сайті інформцаійного видання “Український Південь”:

Родини ВПО військовослужбовців отримали ключі від нових осель в селі Тарасівка Боярської громади на Київщині

У Київській області родини ВПО отримали ключі від сучасних будинків (відео)

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН