Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Київщині зареєстровано понад 330 тисяч внутрішньо переміщених осіб

Усі питання, що стосуються їхньої інтеграції та забезпечення базовими соціальними потребами, обговорили в Київській обласній військовій адміністрації з народними депутатами під час виїзного засідання Міжфракційного депутатського об’єднання «ВПО України».
Влада на всіх рівнях робить усе, щоб люди, які через агресію росіян покинули свої домівки, змогли в короткі терміни адаптуватися і жити нормальним життям. Соціальні виплати, якісне медичне обслуговування, робочі місця, можливості відвідувати дитячі садочки та школи – це те, що вкрай турбує людей. Але основна проблема – гідні умови проживання.
На Київщині загалом є 88 місць компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб, із них 16 – модульні містечка. Мешкати там можуть 7,5 тисяч осіб. Однак наразі 3,5 тисячі з них – вільні. Але модульні містечка – це винятково тимчасове рішення!
Маємо чимало проєктів у регіоні, щоб у максимально короткі терміни люди, які втратили житло, отримали комфортні умови для життя.
Вже ухвалена програма щодо відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на Київщині та програма – «Нова оселя», яка передбачає придбання нового помешкання в багатоквартирних будинках.
Працюємо над переобладнанням комунальних обʼєктів під житло. Крім того, наразі збираємо інформацію щодо кількості недобудов на Київщині. Таких об’єктів у регіоні чимало, і вони, за умови дотримання всіх правових норм, можуть бути добудовані та передані людям. І тут ми потребуємо допомоги парламенту, щоб законодавчо вирішити всі проблемні питання. Все має бути чесно і прозоро!
Серед проблем, які порушувалися під час засідання – працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, сприяння в розвитку малого та середнього бізнесу, отримання психологічної допомоги тощо.
Основне, що почув від народних депутатів – готовність єдиною командою оперативно діяти! Вдячний народним депутатам за таку зустріч. Сподіваюся, що вони стануть постійними та сприятимуть ефективному вирішенню проблем.
Руслан Кравченко – голова Київської ОДА
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН