Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Київщині вимушених переселенців й осіб із числа незайнятого та працюючого населення навчають затребуваних будівельних професій

У Київській області вимушених переселенців й осіб із числа незайнятого та працюючого населення навчають за професіями «монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» та «лицювальник-плиточник». Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської обласної військової адміністрації.

Проєкт реалізується в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Профспілкою працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України та Департаментом освіти і науки Київської ОВА.

Київська область – одна з тих, що найбільше постраждала через повномасштабне вторгнення рф в Україну. Мета проєкту – у короткий термін підготувати кваліфіковані робітничі кадри для відновлення, будівництва і модернізації цивільної інфраструктури та житлового фонду, зруйнованих унаслідок військової агресії росії.

Навчання проходить на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Броварський професійний ліцей». Під час нього використовуються інноваційні виробничі технології і сучасні будівельні матеріали.

Так, протягом квітня мікронавичками з професії «монтажник санітарно-технічних систем і устаткування» оволоділи 10 слухачів із числа дорослого населення. 2 травня групі слухачів Броварського професійного  ліцею, які завершили короткотермінові курси, вручено відповідні сертифікати  за професією «лицювальник-плиточник». Підготовка слухачів здійснювалася за фінансової підтримки Профспілок працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

Цей проєкт планується поширити і на інші заклади професійної (професійно-технічної) освіти Київщини.

КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН