Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському фаховому медичному коледжі пройшов захід до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

У рамках предметного тижня циклової комісії гуманітарної та соціально-економічної підготовки викладачкою Людмилою Сьомик-Жураківською було проведено виховний захід до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту «Експеримент», – повідомляється на сайті Бериславського фахового медичного коледжу.
27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили один із найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау і побачили страшну картину: 7 тисяч зголоднілих хворих в’язнів, 3 тисячі з яких були євреями.
Саме завдяки тим, хто вижив, світ дізнався про страшні тортури, які коїли не лише військові, а й лікарі, над живими людьми в концтаборах, з метою отримання ліків для солдат вермахту, що отримали поранення на полі бою. Особливо дісталось євреям, яких звозили в Аушвіц з усієї Європи. В таборі їх було 90%. Метою Гітлера було знищити всіх євреїв, в якому б куточку світу вони не перебували.
Саме про медичні експерименти, які проводили над в’язнями таборів смерті лікарі-садисти і йшлося на заході. До уваги студентів були представлені архівні фото, кадри фільму «Йозиф Менгеле» та дитячі спогади очевидця, який перебував в Сирецькому концтаборі (Україна) і теж був підданий медичним експериментам.
Через жахи гетто і нацистських таборів смерті пройшла безкінечна кількість чоловіків, жінок, дітей, і лише деяким з них вдалося вижити. Ті, що залишилися живими, своїм життям несуть нам велику ідею – про тріумф людського духу. Вони є живим підтвердженням того, що тиранія, навіть якщо вона виникає, ніколи не святкуватиме перемогу.
“Такі заходи важливі для  вихованців  нашого закладу, для усвідомлення минулого та  сьогодення,  а також – майбутнього. Досвідчені викладачі стараються надати різнобічну інформацію, з різних джерел. Під  час заходу  студенти могли поставити різні питання, подискутувати, обговорити та провести паралелі з тими подіями, що відбуваються зараз в  Україні під час повномасштабної війни!”, – зазначили в адміністрації  закладу.
 Читайте на сайті і нформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН