Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Викладачки ХДУ взяли участь у Міжнародному форумі в Швейцарії

У швейцарському місті Базель пройшов міжнародний Форум миру, який є щорічним (починаючи з 2017 року). Традиційно захід об’єднує понад 300 учасників з усього світу – політичних діячів, активістів, освітян, науковців, журналістів, представників бізнесу, громадянського суспільства та мистецтва, – повідомляє пресцентр ХДУ.

За задумами організаторів співпраця представників різних професій надихає на інноваційне мислення, свіжі рішення, а також – на нові партнерства, що посилює роздуми про необхідність миру серед широкої громадськості.

Базельський Форум Миру цього року вперше відвідали викладачки педагогічного факультету Херсонського державного університету – Євгенія Морозова та Анастасія Волянюк.

Особливо важливо, що в кожній події Форуму (включаючи панельні дискусії, дебати доповідачів, лекції та творчі семінари) лунали тези про війну в Україні, підтримку українців та необхідність постійного нагадування світу про нашу державу.

“Вважаємо неймовірно важливим, що спікери та учасники з усього світу сьогодні об’єднуються, щоб обговорити питання миру, зокрема в контексті війни в Україні. До речі, традиційно символіка Базельського форуму миру є поєднанням синього та жовтого кольорів, що узгоджується з кольорами наших сердець. Світ не має права забути про нас, подібні заходи мають продовжуватись, поки війна не завершиться перемогою України”, – прокоментувала Анастасія Волянюк.

Девізом заходу у 2024 році є висловлювання «Переосмислення миру – інновації майбутнього», оскільки попередні домовленості мирного існування перестали працювати через війни, тож сучасні погляди на мир точно потребують термінового переосмислення.

 За матеріалами педагогічного факультету ХДУ

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

У ПФУ розповіли про відміну пенсій українцям, які працюють

Ректор ХДУ передав колегам в Умані наукове видання «Літопис цивільного спротиву Херсона”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН