Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одну з вулиць Херсона перейменували на честь професора ХДУ, народного артиста України Харіса Ширінського

У Херсонській міській територіальній громаді триває процес перейменування об’єктів топоніміки. За результатами відкритого голосування, вулицю Качалова в Корабельному районі міста перейменовано на вулицю Харіса Ширінського — професора кафедри музичного мистецтва Херсонського державного університету, народного артиста України, який передчасно пішов з життя 1 грудня 2021 року, – повідомляє пресцентр ХДУ.

Також у Херсоні нові назви отримали ще 9 вулиць, 2 провулки та сквер. Про це повідомила Херсонська міська військова адміністрація. Нові назви топонімів були обрані за результатами відкритого голосування, що проводилось на сайті ХМВА, участь у якому могли узяти всі охочі.

Ім’я Харіса Ширінського добре відоме не тільки в Херсоні, а й в Україні. Завдяки своїй наполегливості, високому професіоналізму, творчому підходу до справи він був одним із лідерів музичного та культурного життя регіону.

У Херсонському державному університеті Харіс Ширінський працював з 2010 року за сумісництвом, а з 2011 року – на посаді доцента кафедри вокалу та хорових дисциплін (нині – кафедра музичного мистецтва). З листопада 2013 року — професор цієї ж кафедри.

За значний особистий внесок у розвиток національної культури, вагомі творчі здобутки 4 січня 1995 року Харісу Ширінському присвоєно почесне звання «Заслужений артист України», а 30 листопада 2009 року – почесне звання «Народний артист України». Нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України.

Харіс Ширінський активно займався не лише педагогічною, а й творчою та концертною діяльністю. За роки роботи в ХДУ брав участь у багатьох культурно-масових заходах університету, міста та області. Неодноразово був членом журі різноманітних фестивалів та конкурсів.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:

Повернувся з Чехії захищати свою країну: на фронті загинув випускник ХДУ

Науковці ХДУ долучилися до міжнародного проєкту «Документування досвідів війни»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН