Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителька Чаплинки отримала підозру від СБУ за співпрацю з окупаційною владою

Кристина Іноземцева, колаборантка. Фото з соцмереж.

СБУ 12 грудня заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності 40-річній Кристині Іноземцевій, начальниці окупаційного відділу культури, туризму, молодіжної політики та спорту в Чаплинській громаді Каховського району на Херсонщині. За скоєний злочин її можуть позбавити волі на строк від п’яти до десяти років.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст підозри.

Слідчі встановили, що 40-річна Іноземцева Кристина Олександрівна, уродженка Генічеська, мешканка селища Чаплинка Каховського району Херсонщини, з травня 2022 року добровільно встановила контакт з представниками окупаційної влади і зайняла посаду начальниці так званого відділу культури, туризму, молодіжної політики та спорту місцевої окупаційної адміністрації.

«Іноземцева готувала культурно-масові заходи з використанням тематики держави-агресора РФ, розпоряджалася майном, підбирала і формувала колектив свого «відділу». Тим самим вона забезпечувала становлення і зміцнення окупаційної влади РФ на тимчасово окупованій території Херсонської області», – йдеться в тексті повідомлення.

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну Кристина Іноземцева переважно працювала в Чаплинському культурно-творчому центрі – завідувачкою сектору культурно-дозвільної діяльності, а з 15 березня 2021 року виконувала обов’язки його директора. У своїй недавній анкеті вона вказала, що очолила окупаційний відділ культури в Чаплинці 1 вересня 2022 року. Незадовго до цього, 25 серпня 2022 року, вона отримала паспорт «громадянина РФ».

За скоєний злочин Кристині Іноземцевій заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності – за ч.5 ст.111-1 КК України. Їй світить від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв ЦЖР​, 42-річну чиновницю-зрадницю Лілію Пуляєву ро​сійські окупанти призначили новою гауляйтеркою Чаплинської громади Каховського району на Херсонщині. 18 жовтня вона прийняла присягу голови так званого «Чаплынского муниципального округа». З окупантами співпрацюють усі члени її родини. Попередній же гауляйтер Чаплинки, росіянин Алєксандр Хлюстов перейшов у «депутати» Херсонської обласної окупаційної думи.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь:

У Херсоні судитимуть професорку, яка очолила при окупантах морський виш

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН